Visszavágott a korábbi edző tanítványa

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 26. 09:54
Combizomhúzódás miatt feladta a Polonia Herzog elleni negyeddöntő mérkőzését Szávay Ágnes az Acapulcóban zajló salakpályás tenisztornán. A 220 ezer dollár összdíjazású verseny élmezőnyében ismét korábbi edzőjének, Kuhárszky Zoltánnak egy tanítványával hozta össze a sors a magyar lányt - ezúttal kevés sikerrel. Az első szettet elveszítette Szávay, ám sose derül ki, mi lett volna, ha tovább játszhat. A második játszma elején ugyanis jelezte, baj van.


Időről időre felbukkan Szávay életében egykori trénere, Kuhárszky Zoltán. Topjátékosunk a horvát Petra Marticot a párizsi nyolcaddöntőben pipálhatta ki, két hétre rá most a legjobb 60-ba üstökösként berobbant szlovén Polona Hercog volt az ellenfele. Az első szettet szoros csatában elveszítette Szávay, a másodikat jól kezdte, ám idő előtt befejezni kényszerült. 

Egyelőre kérdéses, mennyit kell majd kihagynia a magyar versenyzőnek. Várhatóan a jövő heti Monterreyben sorra kerülő viadalon már ott lehet. 

Ezzel az is kiderült, nem a két legmagasabban rangsorolt teniszező játszhatja majd a finálét. Igaz, az első helyen kiemelt Venus Williams továbblépett. 

Beharangozó írásunk a tornáról itt!

WTA-TORNA, ACAPULCO (220 EZER DOLLÁR)
Hercog (szlovén)–Szávay (2.) 6:4, 0:1–nél Szávay feladta
A többi negyeddöntő eredménye:
V. Williams (amerikai, 1.)–Pous Tio (spanyol) 4:6, 6:3, 7:5
Gallovits (román)–Fichman (kanadai) 7:5, 6:2
Suarez Navarro (spanyol, 5.)–Dulko (argentin, 3.) 6:1, 7:6 (7-4)
Az elődöntő párosítása:
V. Williams (amerikai, 1.)–Gallovits (romániai)
Suárez Navarro (spanyol, 5.)–Hercog (szlovén, 8.)