Venus követte húgát a dohai elődöntőbe

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 30. 20:07
A női teniszezők szezonzáró világbajnokságán pénteken a továbbjutásra esélytelenebbek kezében volt a döntés: az amerikai Venus Williams öröméhez az kellett, hogy az eddig nyeretlen Szvetlana Kuznyecova az orosz házirangadón legyőzze Jelena Gyementyjevát. Ez meglepően könnyen sikerült is neki (6:3, 6:2). A Fehér-csoportból nem kis meglepetésre Jelena Jankovics került elsőként a legjobb négy közé, miután 6:2, 6:2-re verte az erejével teljesen elkészülő Caroline Wozniackit. A fiatal dán így is pályára léphet az elődöntőben, de ehhez nem keveset kellett izgulnia.


A csoportmérkőzések zárónapja váratlan fordulatokat hozott Dohában. A csütörtökön Dinara Szafina helyén szerepelt Vera Zvonarjova is visszalépett a versenytől, így a második tartalék, a lengyel Agneska Radwanska szintén pályára léphetett. Első számú szurkolója, a dán Wozniacki lett, aki . az első két mérkőzésén maratoni csatában győzött, de péntekre elfogyott az ereje. Ezt kegyetlenül kihasználta a nyolcadik kiemelt Jelena Jankovics.

A lengyel-dánnak egyetlen esélye maradt: Agneska Radwanska legyőzi Azarenkát. Nos, a lengyel küzdött becsülettel és kikaparta a gesztenyét Wozniackinak. A fehérorosz 6:4, 5:7, 1:4-nél feladta a mérkőzést.

 

A másik csoportban sokkal tisztább volt a helyzet, a veretlenül továbbjutó Serena Williams nővérének, Venusnak azért kellett izgulnia, hogy Kuznyecova jobbnak bizonyuljon a honfitárs Gyementyjevánál.

Nem kellett azonban aggódnia az amerikainak...

Az elődöntőben Serena Williams ellenfele Caroline Wozniacki lesz, a másik mérkőzést Venus Williams játssza Jelena Jankoviccsal. Könnyen lehet, hogy a döntőben két amerikai találkozik, a címvédő Venus és a világelső Serena. 

NŐI TENISZVILÁGBAJNOKSÁG:
Kuznyecova-Gyementyjeva 6:3, 6:2
Jankovics-Wozniacki 6:2, 6:2