Végeztek a világelsővel

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 27. 18:14
A világelső Caroline Wozniacki számára már a nyolcaddöntőben véget ért a wimbledoni nyílt teniszbajnokság, miután három szettben kikapott Dominika Cibulkovától. Az első játszmában még semmi jel nem mutatott arra, hogy a dán búcsúzik, utána viszont kicsúszott a talpa alól a talaj.


 

Wozniacki annak ellenére világranglista-vezető, hogy még egyetlen Grand Slamet sem nyert, és a sanyarú összkép Wimbledon után sem változik majd.

A dán világelsőnek a nyolcaddöntőben parancsolt megálljt a szlovák Cibulková, aki az első szettben még nem volt partiban (1:6), utána viszont alaposan feljavult.

A 24. kiemelt a lehető legjobbkor, harmadik játszma 5:5-nél brékelte a dánt, és a siker kapujában nem remegett meg a keze.

Wozniacki különösen rosszul szerepel az All England Clubban, hiszen még a negyeddöntőt sem érte meg egyetlen alkalommal sem.

Az angol nyílt teniszbajnokságon Serena után a másik Williams-lány is kiesett, Cvetana Pironkova sima két szettben intézte el esélyesebb riválisát, immár harmadik alkalommal. Tavaly Wimbledonban ugyanez volt a forgatókönyv.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON) GRAND SLAM, FŰ, 9 781 631 DOLLÁR, NYOLCADDÖNTŐ:
Cibulková (szlovák, 24.)–Wozniacki (dán, 1.) 1:6, 7:6, 7:5
Pironkova (bolgár, 32.)–V. Williams (amerikai, 23.) 6:2, 6:3