Véget ért egy korszak a férfiteniszben

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 7. 14:13
Miután a korábbi háromszoros bajnok Andy Roddick csütörtökön búcsúzott a washingtoni 1,165 millió dollár összdíjazású tenisztornától, hivatalossá vált, a férfi teniszezők hivatalos világranglistájának 37 éves történetében a jövő héttől először nem lesz amerikai játékos a legjobb tíz között.


A jelenleg kilencedik helyen rangsorolt Roddickot a harmadik körben Gilles Simon búcsúztatta 6:3, 6:3-ra, ezzel egy másik rekord is megdőlt, 1969 óta először nem jutott hazai játékos a fővárosi torna legjobb nyolc játékosa közé.

A sokáig utolsó mohikánként a legjobbak között tartózkodó 27 esztendős korábbi világelső egyébként közel nyolc esztendő után kerül ki a top10-ből, ahova először 2002. november 4-én verekedte be magát.

Az újabb szégyenteljes produkció jól jelzi az amerikai tenisz mélyrepülését, Roddick 2003-as US Openen aratott győzelme óta 27 Grand Slam-torna óta várat magára újabb diadaluk.

A washingtoni tornán közben kialakult a legjobb négy mezőnye, elődöntőbe jutott az április óta első ATP-tornáján szereplő David Nalbandian, kiesett ugyanakkor a wimbledoni döntős Tomas Berdych.

LEGG MASON TENNIS CLASSIC, WASHINGTON, 1,165 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA, NEGYEDDÖNTŐ:
X. Malisse (belga)-Berdych (cseh, 1.) 6:4, 3:6, 6:2
Bagdatisz (ciprusi, 8.)-Verdasco (spanyol, 3.) 7:6 (7-3), 6:4
Cilic (horvát, 4.)-Tipszarevics (szerb) 7:6 (7-4), 6:4
Nalbandian (argentin)-Simon (francia, 13.) 3:6, 6:2, 6:3
ÖSSZEJÖHET A FEDERER-NADAL DÖNTŐ:
Hosszú hónapok szünete után ismét mesterversennyel (ATP 1000-es) folytatódik a szezon, hétfőtől Torontóban lépnek pályára a világ legjobbjai. A sorsolást már megtartották, a Wimbledonban a negyeddöntőben búcsúzó és a világranglistán harmadik helyre visszacsúszó Roger Federer Novak Djokovics ágára került, így összejöhet az örökrangadó, a svájci és Nadal csatája a fináléban. A spanyol egyébként bejelentette, párosban is indul Kanadában, nem más, mint a szerb világranglista-második oldalán.