Teniszben is spanyol siker Barcelonában

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 25. 18:51
A helyi férfi kézilabdacsapata 33-27-re legyőzte az MKB Veszprémet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, míg a katalán városban rendezett teniszversenyen a hazai közönség egyik kedvence, Fernando Verdasco diadalmaskodott. Az. 1.995 millió euro összdíjazású salakos torna ötödik kiemeltje nagy csatában, három szettben múlta felül a Roland Garros tavalyi döntősét, Robin Söderlinget.


 

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA OPEN BANC SABADELL, BARCELONA (1 995 000 euró, salak) 

DÖNTŐ
Verdasco (spanyol, 5.)–Söderling (svéd, 2.) 6:3, 4:6, 6:3

 

Volt miért javítania a spanyol klasszisnak, pedig elvileg nincs miért szégyenkeznie múlt heti Monte-Carló-i teljesítménye miatt. Döntős volt, ez remek eredmény. A fináléban azonban csak egy gémet nyert Rafael Nadallal szemben, ez pedig elszomoríthatta.

Barcelonában azonban senki sem állította meg a szépséges Ana Ivanovics korábbi élettársát, még Nadal tavalyi párizsi legyőzője sem. A 26 éves madridi pályafutása hatodik, idei második diadalát aratta egyéni viadalon. Februárban San Joséban Andy Roddickot múlta felül a döntőben 3:6, 6:4, 6:4-re. Érdekesség, hogy első tornagyőzelmét is hazai pályán aratta, a 2004-es valenciai döntőben 7.6, 6:3-ra múlta felül honfitársát, Albert Montanest.