Tenisz, WTA-világbajnokság: Gyementyjeva jutott az elődöntőbe

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 7. 19:59
Három szettben nyert Jelena Gyementyjeva a Fehér csoportban a katari Dohában zajló WTA-világbajnokság harmadik napján a Serena Williams helyett beugró Nagyja Petrova ellen. Az olimpiai bajnok ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol Vera Zvonarjovával csap majd össze.


Nagyja Petrova azért vehetett részt a tornán, mert péntek délután Serena Williams visszalépett a küzdelmektől, így az orosz versenyző előtt adódott a lehetőség: egy esetleges Gyementyjeva elleni győzelemmel bekerülhetett volna a legjobb négy közé a világbajnokságon.

 

Motiváltan is kezdett a világranglista tizedik helyezettje, és az első szettben 4:4-ig tartotta is a lépést az olimpiai bajnokkal, aki a végén azonban összeszedte magát és behúzta az első felvonást.

 

A folytatásban Petrova ugyanúgy küzdött, aminek meg is lett az eredménye, 2:0-ra elhúzott. Azonban ez sem bizonyult elegendőnek honfitársa ellen, aki nem sokkal később kiegyenlített. Pontosabban fogalmazva eleinte nem bizonyult elegendőnek, hiszen a „beugró versenyző” bírta jobban a játszma hajráját, és ki is egyenlített.

 

A döntő szettben aztán elhúzott Gyementyjeva, de Petrova lelkesedését mutatta az is, hogy 5:4-re felzárkózott, de többre nem futotta az erejéből, így ezt a felvonást 6:4-re elbukta. Győzelmével az olimpiai bajnok jutott a legjobb négy közé, ahol Vera Zvonarjovával csap majd össze.

 

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, FEHÉR CSOPORT:
Gyementyjeva (orosz) - Petrova (orosz) 6:4, 4:6, 6:4