Tenisz, WTA-vb: az olimpiai bajnok Gyementyjeva is résztvevő lesz

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 18. 09:59
Ötödikként az olimpiai bajnok Jelena Gyementyjeva is biztosította részvételét a női teniszezők év végi, Dohában sorra kerülő világbajnokságán. Az orosz klasszis Tokióban tette meg az utolsó lépést, miután a nyolcaddöntőben 6:0, 6:3-re legyőzte a francia Alize Cornet-t.


A világranglista 4. helyén álló szőke szépség 69 perc alatt nyert a legjobb tizenhat között.

 

„Nagyszerű, hogy hónapokkal a verseny előtt biztosítottam a részvételemet. Emlékszem, korábban előfordult, hogy az utolsó pillanatig harcolnom kell. Különleges tornán indulhatok” – mondta Gyemenytjeva.

 

Peking királynője mellett már a US Open-győztes világelső, Serena Williams, a két szerb játékos, Ana Ivanovics és Jelena Jankovics, valamint a Roland Garroson döntős Dinara Szafina is kvalifikálta magát a világbajnokságra.

 

Az idei eredményeket rögzítő rangsorban jelenleg még Marija Sarapova áll a hatodik helyen, de sérülése miatt idén már nem szerepelhet semmilyen versenyen. Így a mögötte álló Venus Williams (2106 pont), Szvetlana Kuznyecova (2022), Agnieszka Radwanska (1945), Vera Zvonarjova (1795) és Patty Schnyder (1554) pályázik legnagyobb eséllyel a dohai szereplésre.