Tenisz, Mesterek Kupája: kikaptak a döntőben a Bryan-testvérek

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 16. 19:51
A kanadai Daniel Nestor és a szerb Nenad Zimonjics alkotta kettős nyerte a évadzáró sanghaji Mesterek Kupája teniszverseny párosdöntőjét, miután a fináléban 7:6, 6:2-re legyőzték az amerikai Bob és Mike Bryan testvérpárt. A kanadai-szerb duó ezzel megszerezte az év végi ATP-elsőséget, míg a világranglistát továbbra is az amerikai ikerpár vezeti.


A győztes kettős veretlenül nyerte meg a tornát, és ezzel megtörte Bryan-ék három éve tartó győzelmi sorozatát.


„Én először nyertem meg a Mesterek Kupáját, Danny pedig a tavalyi címét védte meg. Nem kívánhattam többet, minthogy a 4-5 éve egyértelmű esélyes Bryan-testvérek ellen játszuk a döntőt és megnyerjük azt” – lelkendezett Zimonjics a diadal utána.

Bob Bryan is optimistán nyilatkozott, hiszen vállsérülése javul és derűlátóan tekint a jövőbe. „Egyre jobbak leszünk, annak ellenére, hogy már majdnem betöltöttük a harmincat. Olyanok vagyunk, mint a jó bor, egyre nemesebbé válunk.”


Számára még nem ért véget az év, hiszen testvérével egyetemben a Davis Kupában még vár rájuk az olimpiai bajnok svájci páros. „Voltaképp vicces lesz egy pályán szerepelni Roger Federer-rel… Ő minden idők legjobb játékosa.”
 
SANGHAJ, MESTEREK KUPÁJA, DÖNTŐ
Nestor, Zimonjics (kanadai, szerb) - B. Bryan, M. Bryan (amerikai) 7:6 (7-3), 6:2