Szenzáció: Arn Gréta győzött Aucklandben

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 8. 10:05
VIDEÓ! Jobban nem is indulhatott volna a magyar teniszév, Arn Gréta győzelmével zárult a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi tenisztorna szombat hajnalban. A 31 éves magyar játékos a fináléban esélyt sem adott a második helyen kiemelt Yanina Wickmayernek és pályafutása második WTA-diadalának örülhetett. Sikerével 37 ezer dollárt és 208 pontot kasszírozott, ezzel akár 30 helyet is előreléphet jelenlegi 88. pozíciójából a világranglistán.


 

Több mint három és fél év telt el azóta, hogy Arn Gréta első és ezidáig egyetlen WTA-torna döntőjében szerepelt – (2007 áprilisában Estorilban a későbbi top10-es Azarenkát verte 2:6, 6:1, 7:6-ra) –, szombaton viszont eljött a duplázás ideje, mégpedig az aucklandi címvédő ellen.

Pedig kalandos út vezetett a 21 éves belga tehetség elleni végső csatáig, hiszen három kiemeltet búcsúztatott: a második körben a svéd Sofia Arvidsson ellen öt meccslabdát hárított, majd a félelmetes Marija Sarapován verekedte át magát, mielőtt elbánt Julia Görgesszel, a torna negyedik kiemeltjével.

Az első felvonásban 2:2-nél Wickmayer kettőshibáját követően brékelt először a magyar lány, aki stabilan szerválva 5:3-nál ismét elvette riválisa adogatását és 37 perc alatt került előnybe. Arn Gréta keze először a második játszma elején remegett meg, de a két bréklabdát hárította, és már nem nézett vissza.

3:2-nél harmadszor is elvette az összesen 30 önhibával záró, világranglista-23. belga szerváját, és végül harmadik meccslabdáját értékesítve 1 óra 22 perc alatt megnyerte a mérkőzést, egyben a versenyt is.

„Amikor kettős hibát ütöttem a meccslabdánál, megremegtem - idézte fel a győzelem előtti utolsó pillanatokat a találkozó után Arn Gréta.  – Azt mondtam magamnak: 'üsd meg! Ha bemegy, bemegy, ha kimegy, akkor úgyis mindegy, úgyhogy üsd meg!' Nem tudom leírni ezt az érzést, nem hiszem el, hogy ez megtörtént. Egy álmom vált valóra. Yanina tíz évvel fiatalabb nálam, sok tornát nyerhet még."

Wickmayer főként az előző nehéz mérkőzéseket említette meg magyarázatként: "Háromszor is háromszettes meccsre kényszerültem, sokszor kellett visszakapaszkodnom, így nehéz mentálisan fittnek maradni. Négy kiváló mérkőzésen vagyok túl, négy jó ellenfelet győztem le, de a mai egyszerűen nem az én napom volt."

WTA AUCKLAND, 220 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, DÖNTŐ
Arn (magyar)-Wickmayer (belga, 2.) 6:3, 6:3