Szávay: Régen élveztem ennyire a játékot

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 8. 18:47
Maratoni csatában, egyáltalán nem bemutató jellegű, időnként látványos, színvonalas összecsapáson mutatkozott be Szávay Ágnes a hong kongi JB Group Classic versenyen. Helyi idő szerint este negyed 11-kor kezdett a világranglistán 49. argentin Gisela Dulko ellen a földrészek csatájában. Az Európa-Amerika találkozó 1-1-re állt, tehát a magyar és a dél-amerikai meccse döntötte el, melyik alkalmi válogatott jut az oroszok elleni fináléba. Szávay küzdött becsülettel, de a döntő szettben 2-2-nél Dulko tudott rátenni még egy lapáttal, és 6:4, 6:7, 6:3 arányban győzött.


„Kezdetnek nem rossz, bár nagyon szerettem volna nyerni. Döntően pozitív élmények maradtak bennem. Hosszú idő óta először megkóstoltam az ízét annak, milyen az, amikor az ember igazán élvezi a játékot. Sajnos, még mindig hullámzó volt a teljesítményem, de sokkal jobban ment a tenisz, mint tavaly, az év végén, vagy akármikor 2008 második félévében.

Valószínűleg másképp alakult volna mérkőzés, ha az első játszmában, 3-1 után sikerül hoznom a gémet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő az elején sokat hibázott. Ha akkor bátrabban temiszezem, azt mutatom, hogy ha rosszul játszik, semmi sansza, abban az esetben könnyen győzhettem volna. Sajnos, kicsit passzív lettem, nem voltam elég agresszív. Ebben biztos benne volt az önbizalomhiány is.


Nem vagyok megfázva, csak a meccsen folyt az orrom, annyira hideg volt. Mindig le akartam venni a tréningnadrágom, de olyan jéghidegek voltak a kezeim, hogy nem tehettem meg.

Nagyszerűek a körülmények Hong Kongban, a rendezők kényeztetnek bennünket, mindenkinek saját autót biztosítanak, és az edzéslehetőségek is kiválóak. A pénteki, Mirza elleni mérkőzésről csak annyit, hogy utoljára a juniorban játszottunk egymás ellen. Nehéz ellenfél, mert gyorsan játszik, a mainál sokkal rövidebb labdamenetekre számítok – nyilatkozta Szávay Ágnes a hivatalos honlapján.

A MÉRKŐZÉS ONLINE-TUDÓSÍTÁSA  ITT!