Szávay egyet előre, Czink egyet hátra

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 22. 12:48
A múlt héten ugyan nem indult versenyen Száva Ági, de nem voltak megvédendő pontjai (tavaly Dubaiban kikapott az első fordulóban), ezért újak nélkül is a 31. helyre lépett előre a világranglistán. A másik top 100-as magyar, Czink Melinda közel-keleti útját nem kísérte szerencse (kikapott az első fordulóban Dubaiban) és ugyan nem voltak megvédendő pontjai, a többi eredmény úgy alakult, hogy visszacsúszott a 45. pozícióba. Az első tíz helyen nem történt változás a héten a nőknél.


Szávay Ági tavaly ilyenkor szerencsés vesztesként rajtolt az acapulcói 220000 dolláros WTA Grand Prix-n. Nem a ranglista helyezésével volt probléma, csak eredetileg nem nevezett, így a selejtezőből kellett a főtáblára küzdenie magát. Az idén idejében döntött, elkerülte a felesleges mérkőzéseket, ráadásul sokkal pihentebben és mentálisan, érzelmileg erősebben érkezett Mexikóba. Nem Dubaiból utazott a világ másik végébe és szemben a 2009-es szezonnal már most nyolc megnyert meccsnél tart a WTA Touron (tavaly Acapulcóban tudott először győzni). Egy éve a későbbi bajnok Venus Williams állította meg a negyeddöntőben (2:6, 7:5, 1:6) és, ha az idén újra találkoznak, akkor az azt jelenti, hogy az első számú magyar teniszező döntőbe jutott. Az amerikai sztár ugyanis az első kiemelt, Szávay pedig a második.

Azért a fináléig vezető út nem könnyű kaland. A 16 közé kerülésért a cseh Sandra Zahlavova (86.) az ellenfél. A negyeddöntőben Alize Cornet (89.), Budapest 2008. évi bajnoka, vagy Polona Hercog (60.), Kuhárszky Zoltán másik tehetséges tanítványa jöhet. A papírforma szerint az elődöntőben Gisela Dulko (37.) állhat a háló másik oldalán. Az argentinnal együtt indul párosban Szávay, de egyéniben eddig kétszer kikapott tőle, legutóbb tavaly Tokióban (3:6, 0:6).

Reuters
Czink Melinda visszacsúszott a ranglistán Fotó: Reuters

Czink Melinda Ázsiában maradt és Kuala Lumpurban, ötödik kiemeltként nem lehet nyugodt, mert a szabad kártyás Jan Ci veszélyes ellenfél. Jelenleg ugyan csak a 333. helyen áll a világranglistán, de két éve nem véletlenül volt 40.