Szávay Ági nélkül elmaradt a győzelem

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 7. 14:25
Hetedik helyen végzett a magyar női teniszválogatott a Fed-kupa Euro-afrikai zóna I. csoportjának tallinni selejtezőjében, miután a szombati helyosztón 2-1-es vereséget szenvedett Svédországtól. A jövő héten Párizsban pályára lépő Szávay Ágnes távollétében Susányi Zsófia és Marosi Katalin játszott egyesben, míg párosban Marosi és Arn Gréta jutott szóhoz. A Világcsoport negyeddöntőit is ezen a hétvégén rendezik, a nyitó nap után a címvédő oroszok, valamint meglepetésre az olaszok is 2-0-ra vezetnek Kína, illetve Franciaország ellen.


FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, AZ 5. HELYÉRT
Svédország-Magyarország 2-1
Larsson-Susányi 6:1, 6:2
Arvidsson-Marosi 1:6, 6:7 (9-11)
Arvidsson, Larsson-Arn, Marosi 6:3, 6:3

 

Első számú játékosunk már a francia fővárosban készül, így Machán Róbert szövetségi edző úgy döntött, újoncot avat a skandinávok ellen. A tehetséges, 17. születésnapját február 16-án ünneplő Susányi Zsófia először léphetett pályára a felnőtt-válogatottban és helytállt, de nem volt győzelmi esélye a jóval rutinosabb, a WTA-ranglista 178. helyén álló Johanna Larssonnal szemben.



A svéd hölgy a simán megnyert nyitó szett után brékhátrányt követően nyerte meg a másodikat.

Következett Marosi (183.) és az ellenfél legjobbja, Sofia Arvidsson (73.), szerencsére borult a papírforma. A csoportkör utolsó mérkőzésén egyesben veszítő magyar teniszező ugyanis bátran, felszabadultan teniszezett és nagy meglepetést okozott. Marosi 6:1-es részsikerrel nyitott, majd 4:1-re elhúzott. Riválisa ugyan rövidítésre mentette a második felvonást, amely azonban ismét magyar örömöt hozott.

A döntés a párosra maradt, amelyben Marosi társa az első és a második nap után ismét szerephez jutó Arn volt. A túloldalon Arvidsson és Larsson állt, sajnos a skandinávok összeszokottsága sokat ért. A magyarok hajtottak, de a beszámolók szerint látszott, hogy először játszanak együtt. Így Machán Róbert csapata hetedik lett, elmaradt a tavaly Budapesten elért eredménytől, az ötödik pozíciótól.

A Világcsoport negyeddöntőit is ezen a hétvégén rendezik, a nyitó nap után a címvédő oroszok, valamint meglepetésre az olaszok is 2-0-ra vezetnek Kína, illetve Franciaország ellen.

A Szvetlana Kuznyecovát és Jelena Gymentyjevát pályára küldő tavalyi győztesnek nem okozott gondot az előny megszerzése. Az viszont már meglepő, hogy Amélie Mauresmo és Alize Cornet is veszített Flavia Pennetta és Francesca Schiavone ellen. Az orleans-i találkozón a korábbi világelső szettelőnyről kapott ki két szoros játszmát követően. Cornet ugyan 1:6 után magára talált, de a záró felvonás hajráját jobban bírta a rutinosabb vendégjátékos.

A cseh-spanyol találkozó 1-1-re áll, míg a roppant tartalékos amerikaiak az esti órákban kezdenek az esélyesebb argentinok ellen.

VILÁGCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, EREDMÉNYEK:
Oroszország-Kína 2-0
Franciaország-Olaszország 0-2
Csehország-Spanyolország 1-1
Egyesült Államok-Argentína később
VILÁGCSOPORT, II. CSOPORT:
Szlovákia-Belgium 2-0
Svájc-Németország 1-1
Szerbia-Japán 2-0
Ukrajna-Izrael 1-1