Szávay Ági horrormeccsen verte mumusát

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 17. 20:55
Végre! Szávay Ágnes végre legyőzte azt a Gisela Dulkót, akitől korábban kétszer is súlyos vereséget szenvedett, összesen hat gémet nyert. Ezt már az első szettben teljesítette a magyar klasszis, aki végül 2 óra 19 perces, elképesztően izgalmas és fordulatos találkozón jutott tovább Montrealban.


 

ROGERS CUP, MONTREAL (2 MILLIÓ DOLLÁR), 1. FORDULÓ:
Szávay Ágnes-Dulko 6:4, 4:6, 7:6 (7-3)

Szávay a budapesti és a prágai verseny megnyerése után pihenőt tartott, persze ezt ne úgy értsük, mint a magánembereknél. Ráfért az első számú magyar játékosra a szusszanásnyi szünet, de most már ismét a tenisztetteken volt a sor.

A világranglista 37. helyén álló soltvadkerti játékosra mumusa várt, szerncsére most sikerült valamit törleszteni az adósságból. Szávay hatalmas mentális erejét megmutatva, több fordulóponton átjutva harcolta ki a továbbjutást.

A magyar klasszis az első szett megnyerését követően gyorsan brékelőnybe került a másodikban, de Dulko fordított. Így az argentin került lélektani előnybe a döntő felvonásra, de szerencsére nem élt a lehetőséggel.

Szávay Ági a harmadik játszma hajrájában, 6:5-nél három meccslabdáról bukta el adogatását, a rövidítésben azonnal ismét ellenállhatatlan volt.

A magyar teniszező következő ellenfele a 13. helyen kiemelt Yanine Wickmayer lesz. Két évvel ezelőtt Szávay a stockholmi versenyen már legyőzte 7.5, 7:6-ra a belgát.