Sporttörténelmet írt a salakkirály

Szerző: SHLétrehozva: 2014. június 8. 18:51
Rafael Nadal az első ember a sporttörténelemben, aki kilencszer nyert meg egy Grand Slam-tornát egyéniben. A mallorcai 2005 óta csupán egy meccsen adta meg magát a Roland Garroson (2009, vs Söderling negyeddöntő), ettől eltekintve verhetetlennek bizonyult. Vasárnap délután szetthátrányból tudott döntőt nyerni Novak Djokovics ellen (korábban egyszer sem bukott el így pályafutása során a szerb). Nadal beérte Pete Samprast a GS-győztesek összesített rangsorában, három trófeálva vezet előtt Roger Federer.


A nagy ütközetben - amely a világranglistaelsőségért is zajlott - Djokovics kezdett jobban, akinek már csak azért sem lehettek motivációs problémái, mert az az egyetlen Grand Slam, amelyet még egyszer sem tudott megnyerni életében.

A szerb mellett szólt az is, hogy az utóbbi időben jól ment neki Nadal ellen, négy győzelemmel a háta mögött várta az újabb Nadal elleni csatát.

Később azonban nem találta az ellenszert Nadal tenyereseire, és a szokásosknál sokkal többet hibázott, különösen fonákkal. A végén egy kettőshiba miatt szállt el minden reménye az ötödik szettre, rögtön ezután már emelhette is a magasba a kezeit a salakkirály, akit egymás után ötödször koronáztak meg Párizsban.

ROLAND GARROS, 28.7 MILLIÓ DOLLÁR, SALAK
Nadal (spanyol, 1.)-Djokovics (szerb, 1.) 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

RAFA vs. NOLE
Összmérleg:
23-19
Legutóbbi öt meccs mérlege: 1-4
Grand Slam-versenyen: 9-3
Grand Slam-döntőben: 4-3
Salakon: 14-4

Címkék: Rafael Nadal