Sokkoló Czink-vereség Miamiban

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 26. 20:48
Meglepetés és újabb bravúr helyett hihetetlen körülmények között szenvedett vereséget Czink Melinda a Miamiban, a 4,5 millió dollár összdíjazású tenisztorna második fordulójában. A magyar lányt esőszünettel tarkított meccsen, 2 óra 31 perc alatt 4:6, 6:2, 7:6-ra győzte le az ötszörös WTA-tornagyőztes orosz Marija Kirilenko. A vereség azért fájdalmas, mert a döntő szettben 5:2-re is vezetett Czink Melinda.


Miami, nők, 2. forduló:
Marija Kirilenko (orosz) - Czink Melinda 4:6, 6:2, 7:6 (7-4)

Czinknek több mint jó esélye nyílt a tornán 32. helyen kiemelt rivális két vállra fektetésére, hiszen a lezúduló eső miatt félbeszakadt összecsapás harmadik szettjében egyszer elvette a csinos orosz adogatását.

3:2-re vezetett tehát teniszezőnőnk, aztán a majd' kétórás pauzát követően újabb szerva-gémet vett el a neves riválistól. Czink ott állt a győzelem kapujából, ám hagyta kiénekelni a sajtot a szájából. Kirilenko összeszedte magát és sorozatban négy játékot nyerve 6:5-re fordított.

Czink rövidítésre mentett, de ott is folytatta vesszőfutását: 0-5-nél már látszott, ez a hajó elment. Nagy kár érte, nagy kár!

A tornán így már csak egy magyar maradt versenyben, szombaton Szávay Ágnes az első kiemelt Szvetlana Kuznyecovával játszik a 16 közé kerülésért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Meccslabdát hárítva nyert Czink Miamiban
Czink Melinda nem akármilyen vesződségek árán vette az akadályt az első fordulóban, s ezzel bejutott a 64 közé a 9 millió dollár összdíjazású miami tenisztorna női versenyében. Meccslabdát is hárítva verte a holland tehetség...
Tovább a teljes cikkhez »