Serena sem érzi magát bűnözőnek

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 13. 10:40
Serena Williams csatlakozott Rafael Nadal és Andy Murray véleményéhez, úgy véli, túlságosan szigorúak a teniszport legjobbjait érintő új doppingszabályok. A világelső amerikai sztár akár még sztrájkolásra is hajlandó lenne, mert úgy érzi, sportágát méltatlanul kezelik ilyen keményen.


Tudott, 2009 elejétől a világranglista legjobb ötven helyezettjének minden napra meg kell adnia egy hatvan perces időszakot, amikor elérhetik az ellenőrök. Rafael Nadal csütörtökön azt mondta, bűnözőként kezelik a klasszisokat. Korábban heti öt napot kellett megadni ilyen vizsgálatok elvégzésére.

„Túl sokat kérnek tőlünk. Ha el szeretnék menni egy rövidke barbadosi vakációra, akkor erről nem kellene bejelentést tennem. Gyakran kell panaszkodnom a menedzsereimnek. Eddig sohasem mondtam el az embereknek, hogy éppen hol tartózkodom, mert a szabadidőmet úgy akarom eltölteni, ahogyan szeretném. Ilyenkor a saját dolgaim élveznek előnyt” – mondta Serena Williams.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabálya további szigorítást is tartalmaz, eltiltást von maga után ha valaki tizennyolc hónapon belül háromszor megtagadja a mintaadást vagy ugyanennyi alkalommal nem találják meg az érintettet az ellenőrök.

„Ez is bizarr. Egyszer éppen vacsoráztam, amikor valaki becsöngetett a házamba, hogy teszteljen. Arra gondoltam, meg kellene tagadnom az együttműködést, sztrájkolnom kellene. Nem várhatják el tőlem, hogy egy vacsoráról rohanjak haza azért, hogy megvizsgáljanak” – mondta az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság győztese.

Serena Williams azonban a fenntartásai ellenére elfogadja a szigorítást, lévén úgy hiszi, a tenisz a legtisztább sportágnak számít.

„Nem küzdünk olyan problémákkal, mint más sportágak. A tenisz egy tiszta sportág, ez a legfontosabb”.