Sarapova már az első fordulóban kiesett

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 18. 06:18
Hatalmas záporokkal és egy szenzációs bukással indult az idei első Grand Slam verseny Melbourne-ben. Az Australian Open nyitányán drámai csatában búcsúzott Marija Sarapova, míg a tavalyi döntős Dinara Szafina és tavaly visszatért Kim Clijsters könnyedén győzött.


Marija Sarapova 2007-ben kapott ki utoljára Melbourne-ben, a döntőben állította meg Serena Williams (6:1, 6:2). A következő évben veretlen maradt, tavaly sérülés miatt (a jobb vállát műtötték, tíz hónapot hiányzott a tourról) nem indult. A nagy visszatérésből fájdalmas vereség lett.

A Rod Laver Aréna első felvonásában, behúzott tetőnél 3 óra 22 percig harcolt két bájos, szőke, egyaránt 22 éves orosz egymással. A korábbi világelső, most 14. kiemelt hiába nyerte a második játszmát, a döntő szettben gyorsan hátrányba került. Aztán 5:3-nál Kirilenko a diadalért adogatott, de a Floridában élő szibériai parádés játékkal szépített.

Kirilenko nem tört össze és rögtön javított. A második meccslabdánál (15:40-nél volt az első) Sarapova tenyeressel szélesre ütötte a labdát (összesen 77 ki nem kényszerített hibával ajándékozta meg honfitársát) és 2003-as első melbourne-i fellépése óta először a nyitó fordulóban kiesett. Micsoda maratoni rajt, ráadásul meglepetéssel!

Nem járt sokkal jobban a magyar szülők svájci gyermeke. Bacsinszky Tímeának még Szávay Ági is szurkolt a pálya sarkából, de a 20 éves, mindig mosolygós lány kikapott az osztrák Yvonne Meusburgertől (6:4, 4:6, 6:2).

A centeren a folytatásban sikeresen tért vissza két év szünet után Kim Clijsters. A 26 éves belga édesanya simán 6:0, 6:4-re nyert a kanadai Valerie Tetreault ellen. A tavalyi US Open bajnok 2002 óta ötször jutott a legjobb négy közé Melbourne-ben, sőt 2004-ben döntőt játszott.

A szabadban közben újra leállt a játék az eső miatt.

Reuters
Kirilenko nem ismert kegyelmet Fotó: Reuters