Sarapova bravúrral kezdett Torontóban

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 18. 10:28
A korábbi világelső Marija Sarapova újabb bravúrral jelezte, hamarosan ismét a női teniszsport legjobbjai közé kerülhet. Az oroszok szépséges klasszisa simán legyőzte a 10. helyen kiemelt Nagyja Petrovát a rendkívül erős mezőnyt felvonultató, kétmillió dolláros torontói WTA-tenisztornán.


Sarapova hosszú hónapokat hagyott ki vállsérülés miatt, május végén, a Roland Garros előtt tért vissza. Azóta még nem aratott tornagyőzelmet, de most már harmadszor múlta felül Petrovát, míg másfél hete Los Angelesben a top10-es Viktorija Azarenkát búcsúztatta.


A korábbi világelső jelenleg a 49. helyen áll a világranglistán, de bizonyosnak tűnik, hogy előbb-utóbb már a 20-on belül jegyzik majd.


„Most még nehéz lenne győzelmi sorozatokra gondolni, egyelőre mérkőzésről-mérkőzésre haladok. A visszatérésem óta arra törekszem, hogy ismét megszokjam a tornák légkörét, meccsről-meccsre javuljon a játékom. Természetesen meg akarom nyerni ezt a tornát, de továbbra is csak a következő mérkőzésre koncentrálok” – jelentette ki Sarapova.

ROGERS CUP – WTA-TORNA, TORONTO (KÉTMILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA)
1. FORDULÓ: Sarapova (orosz)-Petrova (orosz, 10.) 6:3, 6:4
A. Bondarenko (ukrán)–Bartoli (francia, 13.) 6:4, 6:3
Schiavone (olasz)–Mauresmo (francia, 15.) 6:2, 3:6, 6:1