Robredo: Novak Djokovics, a szimuláns

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 3. 12:32
A harmadik helyen kiemelt Novak Djokovicsot azzal vádolta meg keddi ellenfele, Tommy Robredo, hogy a szerb valójában nem sérült meg, csupán fáradt volt, és ezért kért annyi ápolást. Az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjét a világranglista-harmadik nyerte 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3-ra.


Djokovics a magyar idő szerint kedden este a második szett közepén kért először ápolást, akkor a csípőjét fájlalta, majd később még kétszer kellett megállítani a játékot miatta. Előbb gyomorbántalmakra panaszkodott, majd a bokáját is fájlalta.

 

„Nekem is voltak fájdalmaim, csakúgy, mint Djokovicsnak – nyilatkozta a mérkőzés után Robredo. - Rengeteget futottam, és a talpam is leégett, mégsem kértem ápolást.”

 

„Aki nem teljesen egészséges, az ne játsszon, ennyire egyszerű az egész. Érdekes módon minden egyes ápolás után villámgyorsan szaladgált, nagyszerű ütései voltak.”

 

„Ha azt kérdeznék tőlem, elhiszem-e, hogy tényleg hatalmas fájdalmai voltak, azt kell, mondjam: nem. Szerintem most is csak pihenni akart, ahogy ezt már máskor is megtette. Ha valaki elesik, ahogy ez velem is történt az ötödik szettben, az más, hiszen ha vérző sebe van valakinek, azt el kell látni, de a fájdalom miatt ápolást kérni…”

 

A szerb klasszis következő ellenfele, Andy Roddick sem tudott elmenni viccelődés nélkül.

 

„Hátizomhúzódás, csípőfájás, görcs, madárinfluenza, lépfene, atípusos tüdőgyulladás. Ha ez igaz, akkor ez egyszerre nagyon komoly betegség. Djokovics vagy mindig túl hamar kér ápolást, vagy ő a világ legbátrabb fickója, hogy így is vállalja a játékot – fogalmazott az amerikai némi iróniával.”

 

A harmadik helyen kiemelt szerbet az elmúlt években többen azzal vádolták meg: visszaél a szabállyal, hogy egy meccsen többször is lehet ápolást kérni abban az esetben, ha mindig más sérülést kell rendbe tenni.