Régi ismerőssel találkozik Szávay Ági

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 2. 11:21
Nem tudta megismételni tokiói bravúrját Arn Gréta, így Szávay Ági valószínűleg egyedüli magyarként indul az ázsiai csúcsversenyen, a pekingi premier kategóriás WTA viadalon. A világranglistán 36. kiskunhalasi születésű lány az orosz Jelena Vesznyina személyében régi riválist kapott ellenfélül.


Nem sikerült a főtáblára jutás Arn Grétának a pekingi 4,5 millió dolláros női tenisz Grand Prix selejtezőjében, két játszmában kikapott az orosz Vera Dusevinától (6:4, 6:2). Szerencsés vesztesként még felkerülhet a főtáblára, de erre a jelenlegi információk szerint kevés az esélye (az kellene, hogy valaki sérülés, vagy betegség miatt visszalépjen).

Ugyanitt magyar idő szerint a délutáni órákban mutatkozik be a 2007. évi győztes, Szávay Ági, aki az orosz Jelena Vesznyina ellen lép pályára. A Szocsiban élő 24 éves ukrajnai születésű szőkeség régi ismerőse Szávaynak, eddig háromszor találkoztak a WTA Touron és kétszer az orosz nyert, legutóbb tavaly Los Angelesben (1:6, 0:6), van tehát miért visszavágni.

Amennyiben ez sikerül a legjobb magyarnak, akkor a 16 közé kerülésért Marija Sarapova lép pályára. A korábbi világelső szibériai a hét elején Tokióban attól a Kimiko Date-Krummtól kapott ki, akit Szávay néhány nappal korábban Szöulban legyőzött. Ez persze nem jelent semmit, de az előfordulhat, hogy Sarapova nem bír a bolgár Pironkovával.

A pekingi mezőnyből továbbra is hiányzik a Wimbledon óta sérüléssel bajlódó Serena Williams, így az előző héten Tokióban győztes Wozniacki lesz az első kiemelt.

WTA, CHINA OPEN, A FŐTÁBLÁRA KERÜLÉSÉRT:
Dusevina (orosz)-Arn (magyar) 6:4, 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Wozniacki felállt és Tokió bajnoka lett
Szezonbeli ötödik WTA Tour-győzelmét aratta a tokiói 2 millió dollár összdíjazású női tenisztornán Caroline Wozniacki, aki hátrányból fordítva győzte le Jelena Gyementjevát a szombati fináléban....
Tovább a teljes cikkhez »