Ráijesztettek Federerre, de hiába

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 14. 10:36
Sem a bombaformában lévő Milos Raonic, sem az influenza nem tudta megállítani Roger Federert Indian Wellsben, a svájci teniszcsillag három szettben ugyan, de kvalifikálta magát a rangos 1000-es torna nyolcaddöntőjébe kedden (6:7, 6:2, 6:4). A brazil Thomaz Bellucci ellen folytathatja. Rafa Nadalt már nem izzasztották meg ennyire, honfitársát, Marcel Granollerst lépte le egy sima 6:1, 6:4-gyel. Jutalma: az ukrán Alekszander Dolgopolovval mérkőzhet a nyolc közé jutásért. A nőknél nagy meglepetésre Ana Ivanovics győzött a korábbi vilégelsők csatáján, ezt Caroline Wozniacki bánta.


Federer nem számíthatott olcsó pontokra a kanadai reménység ellen, akinek idei mérlege 16-2 volt, és aki már két trófeát is elhódított 2012-ben, a keménypályás szezonban (Csennaj, San José).

Így is lett, Raonic híréhez méltón szervált, nem hagyta bréklabdához jutni a 16-szoros GS-győztest, végül a rövidítés döntött, 7-4 lett a tengerentúli javára, aki hat ásszal zárta az első felvonást.

A második szettre már nem tudta átmenteni ezt a teljesítményt, 1:0-nál és 4:1-nél is elvette adogatását Federer, és egyenlített a játszmaállást tekintve.

Raonic kellemetlen riválisnak bizpnyult a harmadik etapban is, 3:2-nél még ő vezetett, és soha nem tudjuk meg, mi lett volna a folytatás, ha challenge-et kér Federer utolsó szervagémjében, és semmi-harmincra módosul az állás. Nem kért.