Rafael Nadal bemelegített Wimbledonra

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 17. 10:48
Egyre valószínűbb, a pályán dől el, hogy Rafael Nadal megvédi-e címét az angol nyílt teniszbajnokságon, mivel egyre jobban érzi magát, kedden három órán át gyakorolt a wimbledoni szentély egyik edzőpályáján. A világelső spanyol klasszis pénteken részt vesz egy londoni meghívásos versenyen, ezért tűnik úgy, esélyt kap a sorstól a tavalyi diadal megismétlésére.


Pedig a Roland Garros után aggasztó hírek érkeztek Nadalról, térdproblémája miatt a múlt héten nem szerepelhetett a Queens Clubban a wimbledoni bajnokság hagyományos előtornáján. Sőt azt nyilatkozta, egyáltalán nem biztos, hogy ütőt ragad a füves pályás Grand Slam-versenyen. Kedden aztán három órán át edzett az Aorangi Parkban, a wimbledoni komplexum egyik gyakorló pályáján.

Pénteken pedig jöhet a főpróba a Hurlingham Clubban.

„Nagyszerű teszt lehet arra, hogy megnézzem, miként bírja a térdem a terhelést” – jegyezte meg Rafa Nadal.


A spanyol „matador” 2008-ban drámai, öt szettes találkozón múlta felül Wimbledon addigi királyát, Roger Federert, majd a világelsőséget is elragadta a svájci zsenitől. Úgy tűnt, Nadal évekre bebetonozhatja magát a sportág trónján, de nemrég Párizsban fájdalmas pofont kapott, négyszeres győztesként esett ki a nyolcaddöntőben Robin Söderlinggel szemben. A hetvenes-nyolcvanas évek bálványa, Björn Borg nem is titkolja, kevés esélyt lát Nadal wimbledoni címvédésére.


„Nadal mindig veszélyes játékos, mert ő a világ jelenlegi legjobbja. De figyelembe kell vennünk a párizsi eseményeket és a sérülését, így Andy Murray-t és Roger Federert tartom a torna legnagyobb esélyesének – mondta a svéd legenda. – Nadal idei legnagyobb célja az ötödik párizsi győzelem volt. Biztos vagyok abban, hogy nagyon csalódottan tért haza a verseny után. Napokba telhetett, hogy túltette magát a történteken. Azt is mondta, hogy sérüléssel bajlódik, pedig Wimbledonban csak akkor juthat el a legvégéig, ha tökéletesen fitt és egészséges. Szerintem az idén nem lesz döntős”.