Rafael Nadal beindult

Szerző: SportHíradóLétrehozva: 2013. február 7. 06:34
A páros után az egyéniben is győzelemmel tért vissza Rafael Nadal. A korábbi világelső teniszező a Chile Open 2. fordulójában, 1 óra 28 perc alatt 6:3, 6:2-re nyert a selejtezőből érkezett argentin Federico Delbonis ellen.


A mallorcai klasszis a találkozó elején brékhátrányba került, de gyorsan javított és fokozatosan játékba lendülve megállította a szintén balkezes, bátran teniszező dél-amerikait. Nadal a pénteki negyeddöntőben honfitárssal mérkőzik, de csak csütörtökön dől el, hogy Albert Montanes, vagy Daniel Gimeno-Traver lesz-e a következő ellenfele.

„Örülök, hogy ismét egyesben teniszezhettem, a térdem jól reagált, fontos nap ez a mai számomra – kezdte mérkőzés utáni nyilatkozatát a hét hónap után visszatérő 11-szeres Grand Slam-győztes, aki megköszönte a tomboló közönségnek szurkolását. – Köszönöm a támogatást, soha nem gondoltam, hogy így térhetek vissza."

A világranglistán 5. helyre visszacsúszott 26 éves Nadal Vina del Mar után a Brazil Openen vesz részt Sao Paulóban a jövő héten, míg február 25-től a mexikói Acapulcóban lesz hivatalos szintén ATP 250-es versenyen.

VINA DEL MAR, ATP 250-ES VERSENY, SALAK, 410 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:

Nadal (spanyol, 1.)-Delbonis (argentin) 6:3, 6:2

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Destro kidőlt, a Twentéből pótolhatják
Húszperces műtéten esett át, és nyolc hétig nem futballozhat Mattia Destro, a Roma 22 éves, olasz válogatott csatára - erősítette meg a fővárosi klub szombat este hivatalos közleményében....
Tovább a teljes cikkhez »