Rafa Nadal szakácsnak sem utolsó, ő főz

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 24. 17:08
A brit Elena Baltacha helyett a kínai Peng lesz Czink Melinda ellenfele szombaton a wimbledoni bajnokság 3. fordulójában. Ha nyert volna a Kievben született hazai kedvenc, akkor könnyen a centeren találhatta volna magát a magyar, aki pénteken kiesett a párosok versenyéből. Nem kis meglepetésre a háromszoros wimbledoni finalista Andy Roddick nem bírt a spanyol Feliciano Lopezzel (7:6, 7:6, 6:4). Pénteken sem maradt el az eső, sőt a nap harmadik harmadát elmosta. Rafa Nadal csak egy szettet játszott, mert a folytatást elmosta az eső, a spanyol mehetett haza főzni a csapatának.


Kissé összezsúfolódott a program a csütörtöki esőszünetek után. A nőknél a felső, a férfiaknál az alsó ágon néhány második fordulós meccs péntekre maradt, miközben már a tizenhatba jutás volt a tét az eredeti menetrend szerint. Azt persze nem hiszem, hogy ennek bármi köze lenne a metródugóhoz, de tény, hogy a Victoria állomástól több mint egy óráig tartott az út a Southfieldsig (normális esetben ennek maximum a fele a menetidő). Ráadásul, amikor kilép az utas a szerelvényből a zöld szőnyegre, még ott kígyózik az előző járat tömege. Valamit kitalálhatnának az angolok az olimpiáig!

Reuters
  Fotó: Reuters

Az edzőpályákhoz mentem először, és milyen jól tettem: Nadal, Djokovics, Del Potro és Monfils is ott gyakorolt. A tömeg természetesen a mallorcai tréningjét figyelte. Kei Nishikorival edzett a címvédő, hihetetlen intenzitással lőtte a labdát és ha véletlenül hibázott (ritkán fordult elő), jobban bosszankodott, mint mérkőzés közben. Tony Nadal végig a közelébe sétálgatott és folyamatosan magyarázott az unokaöccsének. Nadal az edzés végén kiosztott több tucat autogramot, megsimogatta azon szerencsés, fiatal rajongóinak buksiját, akik melléállhattak egy fotóra. Mindezt lazán, kedvesen, természetesen, mosolyogva.A világelső egyébként egy a klubhoz közeli házban lakik a csapatával és állítólag ő főz a többieknek.Egyedül Tony Nadal nem eszik belőle, mert ő diétázik.

Cvetana Pironkova nem tartozik a nagyágyúk közé. A bolgárok 23 éves teniszezője 2006 óta huszonkét Grand Slamen indult és egyetlen kivételtő eltekintve legkésőbb a második fordulóban elvérzett (tíz alkalommal már az elsőben). A ritka pillanat tavaly jött el számára: előbb Marion Bartolit, majd Venus Williamset verve elődöntőbe jutott az All England Clubban. Ott aztán megállította őt Vera Zvonarjeva. Egy évvel később már a harmadik fordulóban összekerült az orosszal és 6:2, 6:3-ra legyőzve a második kiemeltet visszavágott a tavalyi vereségért. Mindezt úgy, hogy az elmúlt tizenkét hónapban egyszer sem tudott két egymást követő mérkőzést megnyerni a WTA Touron. A negyeddöntőbe jutásért hétfőn Venus Williams lesz az ellenfele. Akkor az amerikainak lesz törlesztenivalója. Vannak azért gyönyörű történetek a női teniszben. Sabine Lisicki sem véletlenül sírta el magát a csütörtöki diadala után. A német 2009-ben robbantott Wimbledonban a negyeddöntőbe jutva, de tavaly sérülés miatt nem tudott indulni és egy operáció után gyakorlatilag újra kellett tanulnia járni. Nem adta fel, miért is tette volna, még csak 21 éves. Az ő példája is erőt adhatna Szávay Áginak!

Ilyen a formám: arra gondoltam, hogy elmegyek teniszt nézni, mire elkezdett esni az eső. Vártunk türelemmel, de londoni idő szerint 19 óra 3 perckor bejelentették, hogy tekintettel a kilátástalan időre, a center kivételével befejeződött a nap. 

Szegény Andy Roddick! Soha nem kapott még ki Feliciano Lopeztől, pedig hétszer találkoztak korábban. Legutóbb, alig két hete győzte le a 29 éves spanyolt a Queen’s Club versenyén. Ennek ellenére azt sejtette az amerikai, hogy nehéz percek várnak rá a centeren. Nadal feltűnéséig Lopez volt a legsikeresebb spanyol füvön, kétszer jutott negyeddöntőbe Wimbledonban. Ráadásul egész tavasszal nagyszerű formában teniszezett, Madridban majdnem elkapta Roger Federert.

Szegény Andy Roddick! Egyáltalán nem játszott rosszul, csak beleszaladt az élete legjobbját produkáló Lopezbe: 28 ász adogatás, 57 pontot érő ütés és mindössze 7 ki nem kényszerített hiba. Nem véletlenül mondta a vereség után a texasi, hogy ilyen a sport, egyszer borzalmasan teniszezel, de nyersz, aztán jól játszol és kikapsz. Roddick a pályáról lejőve egy kisfiúnak ajándékozta az ütőjét, mert úgy gondolta mindenki jobban jár így, ő valószínűleg összetörte volna.

Szegény Andy Roddick! Pályafutása során először kisérték el a szülei Wimbledonba. A három döntőjén nem voltak itt...