Profi szervezés, csikorgó fogaskerekek

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 9. 16:53
A Roland Garroson kétszer győztes Sergi Bruguera két szettben nyert Guillermo Vilas ellen a Tennis Classics elnevezésű, a fehér sport legendáit felvonultató budapesti tenisztorna első mérkőzésén. A spanyol klasszis mindkét játszmában egyszer-egyszer vette el derekasan küzdő argentin ellenfele adogatását. Következik Thomas Muster és Henri Leconte összecsapása.


Fotó: Besenyei Gergely

 

TENNIS CLASSICS, 1. NAP:
ROLAND GARROS GYŐZTESEK CSOPORTJA, 1. FORDULÓ:
Sergi Bruguera (spanyol)-Guillermo Vilas (argentin) 6:3, 6:4

 

Hatalmas reklám és médiafelhajtás előzte meg a BlackRock Tour of Champions budapesti tornáját, de ez nem is meglepő, hiszen a legendás játékosokat felvonultató esemény először látogatott a magyar fővárosba. Borg, McEnroe, Ivanisevic, Cash, Muster, Bruguera, Vilas és Leconte csalogatta a Papp László Arénába a közönséget, a hírek szerint hatalmas érdeklődés előzte meg a négy napos tornát.

 

A külföldön már jól megszokott körítés ezúttal sem maradt el, már a csütörtöki nyitány előtt megnyugodhattunk, értő kezek gyönyörűen feldíszítették a pályát és a lelátót. A tehetősebb támogatók a játéktér köré csoportosulhattak, exkluzív boxokból figyelhették az eseményeket, de a szurkolók és az újságírók sem panaszkodhattak.

 

Ha valakit mégsem kötött le teljesen a verseny, akkor a különleges Tennis Village-ben üthette el idejét, különböző sportági szakkiállítók és szponzorok vonultatták fel arzenáljukat.

 

Az első találkozót akár „generációk rangadójaként” is jellemezhetjük, hiszen Guillermo Vilas a hetvenes, míg Sergi Bruguera a kilencvenes években aratta sikereit. Így egyértelmű volt a képlet, óriási meglepetést jelentett volna az argentin teniszező sikere. A nyitó szett döcögősen indult, a két játékos igyekezett alkalmazkodni a gyors pályához, így számos hiba tarkította a fogcsikorgatónak még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető összecsapást.

 

A néhány száz fős közönség – sokkal többen is lesznek a folytatásban, ez garantált – szinte síri csendben figyelte Vilast és Bruguerát, időnként azonban diszkrét taps törte meg a hallgatást, egyik vagy másik sportember kivételes ütése nyomán.

 

Érezhető volt, hogy a jóval fiatalabb spanyol teniszező messze jár csúcsformájától, de félgőzzel is megnyerte az első szettet, miután 4:3-nál brékelt. A folytatásban 4:4-nél törte meg ellenfelét Bruguera, így 2-0-ra hozta az első találkozót.

 

SERGI BRUGUERA: CSAK FEDERER VERHETI MEG NADALT!
„Gyors volt a pálya, eleinte nehéz volt hozzászokni a borításhoz, azonban jól ment a játék. 37 éves vagyok, egyre keményebben kell dolgoznom, hogy formában maradjak, nem tervezem visszatérésem. A mai teniszben a salakon Rafael Nadal játékát csak egy játékos képes kontrolállni, Roger Federer. Igaz az utóbbi időszakban egyre inkább elvesztette önbizalmát így számára sem lesz egyszerű a spanyol legyőzése."

 

GUILLERMO VILAS: SERGIT JOBBAN SZERETIK A LÁNYOK HOSSZÚ HAJJAL!
„Minden csarnokborításon pörög a játék, ez a borítás azonban, hogy őszinte legyek, kissé gyorsabb volt nálam, de élveztem minden pillanatát a mérkőzésnek. Egykor faütőkkel játszottam, sokaknak nem sikerült a váltás, azonban az a bizonyos 1977-es esztendő mindent megváltoztatott, bár a mai napig tesztelek, és próbálom javítani a játékom. Sergi nem véletlenül szerepel hosszú hajjal az utóbbi években, elhihetik nekem, így jobban szeretik a lányok!"