Összeomlott Serena Williams Párizsban

Létrehozva: 2012. május 29. 21:00
Bombameglepetést hozott a Roland Garros keddi játéknapja, az 1. fordulóban búcsúzott ugyanis a női verseny egyik fő esélyesének számító Serena Williams. A salakszezonban a szinte teljes élmezőnyt végigverő amerikai életében először kapott ki GS-torna nyitányán, a világranglistán 111. Virginie Razzano 3 óra alatt végzett vele.


Az ötödik kiemelt a bukik első számú esélyeseként érkezett Párizsba, miután a charlestoni zöld salakon nem talált legyőzőre, majd Madridban két korábbi világelsőt, Caroline Wozniackit és Marija Sarapovát, a döntőben pedig a jelenlegi éllovast, Viktorija Azarenkát verte meg. Rómában az elődöntőig jutott, de sérülés miatt nem állt ki Li Na ellen, így 17-0-val zárta a salakszezont. Elmondása szerint meggyógyult, és tökéletes formában várta a Garrost...

Razzano jól kezdett, 4:2-re is vezetett, de ellenfele fordított, és 6:4-gyel húzta be a nyitó felvonást. A folytatásban is a vártnál nagyobb ellenállást mutatott a francia, de sokáig nem volt benne a pakliban, hogy bármilyen meglepetés születhet. A második játszma brék nélkül torkollt rövidítésbe, ami a női mezőnyben kuriózumnak számít.

Itt aztán úgy tűnt, Serena végre nem kegyelmez, 3-0-ra, 4-1-re vezetett, de a hazai kedvenc fantasztikus játékkal tudott válaszolni. Ezúttal ő fordított, mégpedig 2-5-ről 7-5-re, és két hosszú játékóra után hirtelen egyenlőt mutatott az eredményjelző. A sokat látott tengerentúlit megviselték a történtek, pihenőre vonulván sírva fakadt, majd szinte összeomlott, és alig 20 perc alatt a kiesés szélére kerül. Azonban a forgatókönyvben volt még egy-két csavar.

Razzano 5:0-s vezetésénél ugyanis végre gémet tudott nyerni Serena, majd kihasználva riválisa bizonytalankodását, felkapaszkodott 5:3-ig. Ekkor jött az igazi finálé, egy maratoni játék végén nyolcadik(!) mérkőzéslabdáját értékesítve a francia 3 óra 3 perc alatt győzött, mégpedig az amerikai hosszúra ütött tenyeresének köszönhetően.

A fiatalabb Williams lány kiesése valódi szenzáció, hiszen soha életében nem kapott még ki Grand Slam-torna első fordulójában (46-0(!) volt az eddigi mérlege). A rutinos Razzano élete legnagyobb győzelmének nevezte a keddit, nem csoda: egy 13-szoros GS-bajnokot vert meg, heroikus körülmények között, a Garroson, a saját közönsége előtt!

ROLAND GARROS, NŐI EGYES, 1. FORDULÓ:
Razzano (francia)-S. Williams (amerikai, 5.) 4:6, 7:6 (7-5), 6:3