Nem hagyta magát eltakarítani Sarapova

Szerző: Siklós Erik, New YorkLétrehozva: 2012. szeptember 5. 21:29
Kedden kezdték, és akkor úgy nézett ki, hogy Marion Bartoli felmossa a pályát Marija Sarapovával, de az eső (0:4-nél) közbeszólt. A szerdai folytatásban Marija Sarapova az első játszmát már nem tudta megfordítani, de egyre jobban, agresszívabban teniszezett. A francia Marion Bartoli azonban nem zuhant össze, női atomtenisz lett a parádés csatából. Sarapova végül 2 óra 32 perc alatt 3:6, 6:3, 6:4-re győzött az idei US Open eddigi egyik legjobb mérkőzésén. A harmadik kiemelt orosznak ez volt 2012-ben a 12. háromjátszmás ütközete: mindet ő nyerte. Marija Sarapova az elődöntőben a világelső Victoria Azarenkával találkozik. Az alsóágon Sara Errani nem mosolygott az újabb sikere után, mert legjobb barátnőjét, páros partnerét Roberta Vincit állította meg (6:2, 6:4). A budapesti WTA Grand Prix idei bajnoka az elődöntőben a Serena Williams-Ana Ivanovics meccs győztese ellen lép pályára.


Szerda délelőtt Manhattenben sétálva úgy éreztem magam, mintha egy gőzkabinban közlekednék. Az eső, a zápor ezúttal nem jelentett frissülést, olyan volt, mint amikor a szaunában megöntözik a kályhát. Nem tudom, a helyiek miként viselik a párás meleget, de láthatóan hozzászoktak. Az időjárás előrejelzés alapján, szerdán nem sokat teniszeztek volna Flushing Meadowsban. Pedig a keddi esők miatt már így is összesűrűsödött a program, egyre többet beszéltek arról, hogy az idén is hétfőre csúszik majd a férfiegyes döntő. Ehhez képest körülbelül két órás csúszással, de elindult a sztárparádé: Sarapovának, Roddicknak, Murray-nek, S. Williamsnek és Federernek is jelenése volt a centeren, Djokovics a Louis Armstrongra szorult (aztán Andy Murray és Marin Cilics is odakerült). Szerencsésnek érezhették magukat, akiknek a US Open 10. napján az Arthur Ashe-be szólt a jegyük.

Marija Sarapováról néhány napja hivatalosan is kiderült, hogy szakított vőlegényével, a szlovén kosaras Sasha Vujaciccsal. A női tenisz történetének legtöbbet fotózott és legjobban fizetett sztárja a múlt héten még csak azt cáfolta, hogy nem lesz az idén esküvő Isztambulban (a Los Angeles Lakers korábbi kiválósága Törökországba szerződött), de egy szót sem szólt a válásukról. A tavasz vége óta nem vagyunk együtt. Már vártam, hogy valaki direktben rákérdez erre a témára, de sokáig senki nem tette. Soha nem jelentettem be a magánéletemmel kapcsolatban semmit. Nem számoltam be arról, hogy együttvagyunk, eljegyeztük egymást és a szakításról sem. A korábbi kapcsolataimról sem adtam tájékoztatást. Mindkettőnk részéről nehéz döntés született. Nagyszerű éveket töltöttünk együtt, de a távolság, a sok utazás, a programjaink különbözősége és a végén az ő Törökországba szerződése elképesztően nehézzé tette, hogy eleget találkozzunk. Borzasztóan tiszteltük egymást és ma is barátomnak tartom”- vallotta be Marija Sarapova, akit arról nem kérdeztek, hogy akkor most egyedül van-e.