Nagy falat volt Szávaynak a GS-bajnok

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 6. 19:34
Szettelőnyről veszített Szávay Ágnes a második kiemelt, orosz Szvetlana Kuznyecova ellen a marbellai, 220 ezer dollár összdíjazású salaktorna második fordulójában, közel két és fél órás mérkőzésen. Ötből semmi a magyar lány mérlege az egykori világranglista-második ellen.


A statisztikák finoman szólva sem Szávay győzelmét ígérték: négy sikertelen kísérlettel a háta mögött találkozott a Roland Garros-bajnok orosszal.

A 2007-ben még US Open-elődöntőért zajló párharc ezúttal izgalmasan indult, a végletekig kiélezett csatában mindketten kétszer brékeltek, csak rövidítésben tudtak dűlőre jutni egymással. Itt elkapta a fonalat Szávay, a 7-2 azt jelentette, hogy először nyert szettet pályafutása során az orosz ellen.

Ezzel azonban el is lőtte a puskaporát a világranglista 44. helyezettje, Kuznyecova ötször késztette megadásra fogadóként, s ugyan Szávay a meccs hátralévő részében kétszer bréklabdához jutott (amelyből egyet értékesített), mindez édeskevésnek bizonyult.

Szávay korábban New Havenben és Tokióban is feladni kényszerült a meccset a szentpétervári születésű sztár ellen, ennek réme most is fenyegetett, döntő szett 3:2-nél masszőr vette kezelésbe a magyart. Végül 2 óra, 21 perces csatában jutott a negyeddöntőbe ellenfele, második meccslabdáját értékesítve.

ANDALUCIA TENNIS EXPERIENCE - WTA INTERNATIONAL
MARBELLA, 220 EZER DOLLÁR, SALAK
Női egyes, 2. forduló
Kuznyecova (orosz, 2., szk.)-Szávay 6:7 (2-7), 6:1, 6:2