Nadalt meg sem tudják szorongatni

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 31. 23:35
Ellenállhatatlan formában játszik Rafa Nadal az idei keménypályás szezonban, sorozatban 18. győzelmét aratta, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a US Openen, ahol az első három körben még csak el sem bukta a szerváját. A horvát Ivan Grodig legyőzésével (6:4, 6:3, 6:3) biztosította helyét a legjobb 16 között, ahol a német Philipp Kohlschreiberrel találkozik.


A viadal egyik fénypontja már a negyeddöntőben elérkezhet, ahol a papírforma szerint Nadal és Federer csapna össze a US Open történetében először.

Nadal a meccs után azt mondta, semmit sem bízott a véletlenre, mert legutóbb kikapott, amikor Dodig ellen játszott (2011, Montreal). További intő jel volt, hogy a horvát a tornán már elbúcsúztatott egy balkezes spanyolt, Fernando Verdascót. Egyszer sem kellett a negyedik gémnél tovább várni arra, hogy Nadal lebrékelje ellenfelét.

A 12-szeres Grand Slam-bajnok 2010-ben már győzedelmeskedett Flushing Meadowsban, egy évvel később drámai döntőben kapott ki Djokovicstól, 2012-ben viszont sérülés miatt kihagyta az amerikai nyílt teniszbajnokságot.

A nőknél ráijesztettek a címvédő, második kiemelt Viktorija Azarenkára. Alize Cornet valósággal lemosta a pályáról a fehérorosz lányt az első játszma rövidítésében. Onnantól azonban már csak öt gémet tudott nyerni a 26. helyen rangsorolt francia. Azarenka Ana Ivanoviccsal mérkőzik a negyeddöntőbe jutásért.

Címkék: rafael_nadal