Nadal visszatért, Murray betlizett

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 13. 11:06
Győzelemmel tért vissza Rafael Nadal Indian Wellsben, a világelső először lépett pályára egyesben ATP-tornán, mióta sérülten búcsúzott januárban az Australian Opentől: csak két játékot engedélyezett a dél-afrikai Rik De Voestnek. A zsinórban második melbourne-i döntőjét elbukott Andy Murray a tavaly tavaszihoz hasonló mélyrepülésbe kezdett, első kaliforniai találkozóján kikapott. Roger Federer és Novak Djokovics vasárnap játszik.


 

„Szép győzelmet arattam, az ellenfelem talán egy kicsit idegesebben játszott a vártnál, így nem kellett legjobban közelében teniszezni" – értékelt a világelső, aki a múlt héten a Davis-kupában Belgium elleni két találkozót játszva tért vissza másfél hónapos kihagyás után.

Az Indian Wells-i torna 2007 és 2009-es bajnoka alig egy óra alatt lépett át a selejtezőből érkezett De Voestön, és csak hat pontot bukott adogatóként. A mallorcai szombaton Marc Lopez oldalán párosban is nyert, egyesben következő ellenfele az amerikai Sweeting lesz.

Hiába hangoztatta Andy Murray az utóbbi napokban, igyekszik elkerülni a tavalyi melbourne-i veresége utáni mélyrepülést, a skótnak csak nem sikerült összekapni magát, februári rotterdami korai búcsúja után első meccsén kikapott az év első mesterversenyén. Pedig a Kaliforniában 2009-ben döntőt játszott skótnak a világranglistán 143. helyet elfoglaló Donald Youngot kellett volna legyűrni, de még szettet sem tudott nyerni.

Rajta kívül kiesett David Ferrer és Ivan Ljubicic, előbbit Ivo Karlovic, a címvédőt a játéknap rangadóján a lassan formába lendülő Juan Martín Del Potro győzte le.

BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS, 3,645 MILLIÓ DOLLÁR
KEMÉNY PÁLYA, 2. FORDULÓ, ÉRDEKESEBB EREDMÉNYEK:
Nadal (spanyol, 1.)-De Voest (dél-afrikai) 6:0, 6:2
Söderling (svéd, 4.)-Berrer (német) 6:3, 7:6
Young (amerikai)-Murray (brit, 5.) 7:6, 6:3
Del Potro (argentin)-Ljubicic (horvát, 14.) 5:7, 6:4, 6:2
vasárnap:
Golubjov (kazah)-Djokovics (szerb, 3.)
Andrejev (orosz)-Federer (svájci, 2.)