Nadal után Djokót is kiütötte Söderling

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 25. 17:32
A korábbi világelső Rafael Nadal után az elmúlt hetekben pazar formában játszó, a londoni nyitó körben is győztes Novak Djokovics sem bírt a Mesterek Kupájára csak Andy Roddick visszalépése után eljutó Robin Söderlinggel. A spanyol zsenit 6:4, 6:4-re felülmúló svéd teniszező a szerb sztárral szemben 7:6, 6:1-re diadalmaskodott. Söderling ezzel már bejutott az elődöntőbe, míg Djokovicsnak le kell majd győznie Nadalt a záró fordulóban. A spanyol egyébként szerdán késő este az orosz Nyikolaj Davigyenkóval találkozik.


 

MESTEREK KUPÁJA, LONDON (3,35 millió euró összdíjazás, kemény pálya)
B CSOPORT, 2. FORDULÓ:
Söderling (svéd)-Djokovics (szerb) 7:6 (7-5), 6:1

 

Erre azért kevesen számítottak! Persze jócskán találunk olyan példát a sportvilág történetében, hogy egy utólag a mezőnybe került résztvevő okoz meglepetést, elég, ha csak a dán futballválogatott 1992-es Európa-bajnoki diadalára gondolunk. De Söderlinget még a legelfogultabb szurkolók sem sorolják a fehér sport topjátékosai közé, igaz „fakezűnek” végképp nem mondhatjuk…


Djokovics önbizalmát növelhette, hogy korábban úgy nyert ötször a svéd ellen, hogy mindössze két szettet bukott, legutóbb a néhány héttel ezelőtti Paris Openen 6:4, 1:6, 6:3-ra diadalmaskodott. A szerbek büszkesége sorozatban 11 találkozón győzött az elmúlt időszakban, de most valami megtört benne. Jobban mondva, a svéd klasszis őrölte fel az ellenállását, ráadásul igencsak önbizalom romboló módon…

Pedig sokáig úgy tűnt, az O2-aréna közönsége fergeteges összecsapást láthat, a győzelem csak az utolsó pillanatokban dől el. De nem így történt! A rendkívül szoros első szettben még bírta a nyomást a fáradságra panaszkodó Djokovics, akit vállsérülés is hátráltatott. Küzdött, küszködött, de nem tudta megtörni Söderlinget. A tízedik gémben Djoko még hárított három szettlabdát, de a rövidítést már elbukta.

Ettől kezdve egyoldalúvá vált a találkozó, Söderling szórta a nyerő ütéseket, ellenfele pedig összeroppant. Kilencvennégy perc elteltével pedig a Roland Garros idei döntőse fogadhatta ellenfele gratulációját, továbbra is vesztett szett nélkül áll Londonban. Most már a torna egyik nagy esélyesévé lépett elő, de nagy tétben azért most sem fogadnánk a végső sikerére. Persze, vasárnap majd kiderül, ki nyeri a Mesterek Kupáját!