Nadal nem lesz ott a Mesterek Kupáján

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 3. 18:20
A világelső Rafael Nadal nem vesz részt a földkerekség nyolc legjobb férfi teniszezőjét felvonultató, november 9-én kezdődő sanghaji Mesterek Kupáján - ezt a teniszező jelentette be hivatalos honlapján. A mallorcai zseni úgy érzi, egész éves menetelése túl sokat kivett belőle, de reméli, a november végi Davis Kupa-döntőben már újra kirobbanó formában segítheti majd a spanyol csapatot Argentínában.


 

Bekövetkezett, amitől a Rafael Nadal-hívők napok óta tartottak, a világranglista-első spanyol nem vállalja a szereplést a sanghaji Mastersen. A játékos fájós térdén ultrahangos vizsgálatot is elvégeztek, és az eredmények tudatában Nadal túl kockázatosnak ítélte a részvételt, inkább minden erejével a november végi Davis Kupa-döntőre koncentrál. Argentína lesz az Emilio Sanchez Vicario vezette spanyol együttes ellenfele november 21-e és 23-a között Mar del Platában.

 

"Fantasztikus idény van mögöttem, mindazonáltal újra csak hangsúlyozni tudom, milyen nehéz a mai teniszvilágban folyamatosan a csúcson lenni. Világelső akartam lenni, és ez persze sokat kivett belőlem. Részben ennek, illetve a Davis Kupa-döntőre való felkészülésnek tudható be hiányzásom, pályafutásom egyik legnehezebb döntésén vagyok túl" - nyilatkozta Nadal.

 

Nem az első eset a mallorcai salakkirály karrierje során, hogy kihagyja a Mesterek Kupáját, 2005-ben bokabántalmak miatt hiányzott, azóta kétszer is az elődöntő jelentette számára a végállomást.

 

 

A kínai versenyen az idény nyolc legjobbja szerepelhet, tavaly Roger Federer diadalmaskodott. A november 9. és 16. között Sanghajban esedékes viadalra korábban a spanyol Rafael Nadal mellett a svájci Roger Federer, a szerb Novak Djokovics, a brit Andy Murray és az orosz Nyikolaj Davigyenko, majd az amerikai Andy Roddick, a francia Jo-Wilfried Tsonga és az argentin Juan Martin Del Potro harcolta ki a részvételt. Nadal kieséséből Gilles Simon profitált, aki James Blake-et csak hajszállal megelőzve 9. az ATP Race ranglistán.