Nadal negyedik címvédése Monte Carlóban!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 19. 17:01
A világelső Rafael Nadal egymás után ötödször hódította el a Monte Carló-i salakpályás Masters trófeáját, három szettben győzte le a harmadik kiemelt Novak Djokovicsot a vasárnapi fináléban. A bombaformában lévő szerb csak részsikerig jutott ellene, erre utoljára 2006 tavaszán volt példa Monacóban. A spanyol sorozatban 27. meccsét nyerte a viadalon.


MONTE CARLO ROLEX MASTERS –

ATP-TORNA, MONTE CARLO, 2,75 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK

FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Rafael Nadal (spanyol, 1.)–Novak Djokovics (szerb, 3.) 6:3, 2:6, 6:1

Rafael Nadal lett a földkerekség első teniszjátékosa, aki egymás után ötször megnyerte az 1897-es alapítású, rangos Monte Carlo Masterst Roquebrune-Cap-Martinben. Az első kiemelt spanyol utoljára 2006-ban, Roger Federer ellen vesztett szettet és 2005 óta egyeduralkodó a hercegségben.

Nadal brékkel kezdett, de Djokovics sem maradt rest és kétszer is negyven-mind után vágott vissza a spanyolnak, miközben saját adogatását is hozta. A spanyol 1:3-után ritmust váltott, nullára vette el a délszláv sztár adogatását, s egymás után öt megnyert játékkal került szettelőnybe. Félő volt, újra jelentkezik Djokovics hátproblémája, de ennek nyoma sem volt a folytatásban. A szerb megtáltosodott, első szervái ültek, alapvonaljátéka hibátlan volt, és a hálónál is szebbnél-szebb pontokat gyűjtött. 

A döntő játszma egy már-már a klasszikusokat idéző, 14 perces gémmel kezdődött, Nadal három bréklabdát is hárítva, a végletekig kiélezett csatában hozta adogatását. Djokovicsnak arra még maradt ereje, hogy visszabrékeljen 2-1-re, de ez olyannyira sokat kivett belőle, hogy a továbbiakban már nem tudott méltó ellenfele lenni a négyszeres Roland Garros-győztesnek, és 6:3, 2:6, 6:1-re alulmaradt.