Most akkor ki a tenisz királynője?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 17. 18:52
Hosszú évek óta először nyert Serena Williams ellen Viktorija Azarenka, akit fűthetett a bosszúvágy két nappal azután, hogy biztossá vált, az amerikai elveszi tőle a világelsőséget. A fehérorosz lány 7:6, 2:6, 6:3-ra diadalmaskodott a dohai döntőben, és pályafutása során másodszor tudta megvédeni címét a WTA-sorozatban.


Az első szettben Serena hibázott előbb, semmire veszítette el adogatását, de a nyolcadik játékban visszadta a kölcsönt. Amilyen kiélezett volt a felvonás, olyan kiélezett a tie break, amelyen végül 8-6-tal a fehérorosz nyert, döntőben ilyesmi 2002 óta nem sikerült senkinek Serena ellen.

A második játszmában javítani tudott a 13-szoros GS-győztes, kétszer is simán lebrékelte riválisát, hogy aztán a döntő szettben mégis ő húzza a rövidebbet. Egy brék elég volt ehhez Azarenkának.

A tornagyőzelem az övé, a világelsőség Serenáé, de könnyen lehet, hogy nem sokáig. Ha az ifjabbik Williams-nővér nem vállalja az indulást Dubajban, ahogy azt sokan várják, akkor a fehérorosz ölébe hull az első hely, és ehhez még csak meccset sem kell nyernie.

WTA-TORNA, DOHA, KEMÉNY PÁLYA, 2,37 MILLIÓ DOLLÁR
Egyes, döntő
Azarenka (fehérorosz, 1.). S. Williams (amerikai, 2.) 7:6, 2:6, 6:3