Mézeshetek után őrült döntő Belgrádban

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 2. 15:00
Kellemesebb "felkészülést" nem is tudott volna elképzelni a szerbek második számú teniszezője a hétvégi Davis-kupa döntőre. Janko Tipszarevics ugyanis kihagyta a szezon záró szakaszát, "ehelyett" nyári esküvője után roppant csinos feleségével töltötte el a mézesheteket. Ezekben a napokban viszont - állítása szerint - már csak és kizárólag Belgrádon és a franciák elleni összecsapáson jár az esze...


 

Tipszarevics és a szépséges Biljana Sesevics még július 4-én házasodott össze, de a rendkívül zsúfolt versenynaptár miatt akkor szó sem lehetett nászútról.  A szerb játékos végül úgy döntött, hogy a november elején rendezett bázeli versennyel fejezi be idei szezonját, majd elutazik a várva várt mézeshetekre. Így is történt, de a Davis-kupa döntőjére azért már keményen készült az utóbbi napokban/héten...

A világranglista 49. helyén álló belgrádi állítja, erre a hétvégére teljesen megfeledkezik magánéletéről, csak és kizárólag a franciák elleni csúcstalálkozó jár a fejében. Szüksége is lesz a tökéletes fizikumra és összpontosításra, lévén már a pénteki nyitómeccsen pályára kell lépnie. Ellenfele a kiszámíthatatlan Gael Monfils, aki a gallok kulcsembere lehet.

A szerb fővárosban elképesztő a várakozás, biztos, hogy mindhárom napon megtelik a 22 ezres Belgrade Arena. A vendégek tartanak is a félelmetes hírű és elszántságú szurkolóktól, a francia terrorelhárítás tíz legképzettebb munkatársa védi majd a klasszisokat. Állítólag senkit sem engednek három méternél közelebb Simonékhoz.

A két ország teniszválogatottja még soha nem találkozott a Davis-kupában. A sportág nemzetközi szakszövetsége azt azért közli, hogy a jugoszláv-francia párharc 4-4-es végeredménnyel zárult. Most hajszállal a vendéglátó az esélyesebb, a hazai pálya mellett a rendkívül lassú borítás is Novak Djokovics és társai sikerét igéri.

Szerbia először döntős, míg Franciaország kilenc alkalommal (1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1991, 1996, 2001) diadalmaskodott.

A DAVIS-KUPA DÖNTŐJÉNEK MŰSORA:
PÉNTEK (14 ÓRÁTÓL):
Janko Tipszarevics-Gael Monfils
Novak Djokovics-Gilles Simon
SZOMBAT (13 ÓRÁTÓL):
Viktor Troicki/Nenad Zimonjics-Arnaud Clement/Michael Llodra
VASÁRNAP (15 ÓRÁTÓL):
Novak Djokovics-Gael Monfils
Janko Tipszarevics-Gilles Simon