Megsérült a tenisz királynője!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 15. 21:21
Tovább szárnyal a világranglistán harmadik Novak Djokovics az Indian Wellsben zajló kemény pályás ATP 1000-es tornán. Az egykori világelső belga Kim Clijsters azonban feladni kényszerült a Marion Bartoli elleni mérkőzését, ráadásul a címvédő is kiesett.


INDIAN WELLS-I ATP-TORNA (3,645 millió dollár, kemény pálya):
férfiak, 3. forduló:
Djokovics (szerb, 3.)-Gulbis (lett, 31.) 6:0, 6:1
nők, 4. forduló:
Ivanovics (szerb, 19.)-Jankovics (szerb, 6.) 6:4, 6:2 
Bartoli (francia, 15.)-Clijsters (belga, 2.) 3:6, 1:0-nál Clijsters feladta  

Az Indian Wellsben már kétszer diadalmaskodó Novak Djokovics idén megállíthatatlanul robog tovább. A 14 meccséből eddig mindet megnyerő szerb világklasszis kedden a lett Ernests Gulbist döngölte a földbe, pontosabban a kemény pályába.

Az Australian Open-győztes szerb csillagnak mindössze 54 percre volt szüksége a varázslathoz a világranglistán 34. helyezett ellenféllel szemben. Csak érdekességképp: Djoko négy ászt adogatott, kettőt az utolsó pontoknál, miközben ötször brékelte a lettet. 

Januárban a második nagy tornáját nyerte az Australian Openen, múlt hónapban pedig Dubajban karrierje 20. ATP Tour-viadalának örülhetett. Djokovics a honfitárs Troickijjal találkozik a következő fordulóban.

A hölgyeknél a címvédő Jelena Jankovicsot a korábbi világelső, szintén szerb Ana Ivanovics búcsúztatta 6:4, 6:2-vel a negyedik kanyarban. Jankovics lehetett volna az első nő, aki Martina Navratilova után (1990, 1991) megvédhette volna címét IW-ben. 

A szépség játszhatott volna Kim Clijstersszel, ám a belga lány feladta Bartoli elleni találkozóját, jóllehet, az első szettet behúzta a francia ellen. Az ok: vállsérülés.

Reuters
Nincs Djokovics ellen szer Fotó: Reuters

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal megutáltatta magát Indian Wellsben
Rafael Nadal bántóan simán (6:3, 6:1) búcsúztatta a hazaiak versenyzőjét, Ryan Sweetinget az Indian Wellsben zajló kemény pályás ATP 1000-es tornán. A spanyol világelső kivetnivalót sem igazán talált játékában, amelyen - Rik De...
Tovább a teljes cikkhez »