Megbukott Szávay az oroszvizsgán

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 13. 00:49
Szávay Ágnes elbúcsúzott a 4,5 millió dollár összdíjazású kemény pályás WTA-tornától Indian Wellsben, miután két szettben kikapott a 22. helyen kiemelt orosz Alisza Klejbanovától. A magyar lány nagyot küzdött, de magasabban rangsorolt ellenfelével szemben ez mit sem ért.


 

Szávay Ágnes kétszer találkozott korábban Klejbanovával, aki ellen játszmát sem tudott nyerni. A rossz sorozat Indian Wellsben sem szakadt meg.

A több mint öt hónapos kihagyás bizony meglátszott a magyar lányon, mert bár az első fordulóban viszonylag könnyedén átlépett Jill Craybason, az orosszal szemben többre lett volna szükség.

Az első szettben 4:3-s Klejbanova-vezetésnél jött a fordulópont, Szávay ugyanis elbukta adogatójátékát, és onnantól már nem volt számára visszaút.

A második játszmában nehezen adta a bőrét Ági, 5:2-re is elhúzott, és kis híján sikerült kiharcolnia a rövidítést.

A tie breakhez azonban hiába volt labdája, számos egyenlő és előny után kicsúszott a kezéből a pont, így százegy perc után véget ért a találkozó.   

INDIAN WELLS-I WTA-TORNA, 3. FORDULÓ (4,5 millió dollár, kemény pálya):
Klejbanova (orosz, 22.)-Szávay (magyar) 6:3, 7:5



KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nem felejtett el teniszezni Szávay Ági
Győzelemmel tért vissza Szávay Ági! Több mint öt hónapja nem versenyzett a legjobb magyar teniszező, de Indian Wellsben, a 4,5 millió dollár összdíjazású, keménypályás Grand Prix első fordulójában magabiztosan nyert az amerikai...
Tovább a teljes cikkhez »