Mázlis Czink Melinda, peches Szávay Ági

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 13. 07:22
Egyik magyar játékos sem tudott eljutni a végkifejletig a 220 ezer dollár összdíjazású hobarti WTA-torna legutóbbi összecsapásán, ugyanis sérülés miatt Szávay Ágnes és Czink Melinda mérkőzése is félbeszakadt. Amíg azonban utóbbi örülhetett, előbbi okkal bosszankodhatott.


WTA-TORNA, HOBART, 220 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ:
Czink Melinda (magyar) – U. Radwanska (lengyel) 4:2-nél Radwanska feladta
Rybarikova (szlovák) - Penetta (olasz, 1.) 7:5, 6:3
Dulko (argentin) - Zheng Jie (kínai, 4.) 6:3, 6:3
Kvitova (cseh) - A. Bondarenko (ukrán, 7.) 6:2, 6:1
Pavljucsenkjova (orosz) - Suárez Navarro (spanyol) 6:4, 6:1
Benesova (cseh) - Santangelo (olasz) 6:3, 6:1
Razzano (francia) - Keothavong (brit) 4:6, 6:0, 7:5
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ:
Dulko, Pennetta (argentin, olasz) – Szávay Ágnes, Vesznyina (magyar, orosz, 3.) 0:5-nél Szávayék feladták

 

A két magyar játékosnak nemhogy a mérkőzése, még az első játszmája sem fejeződött be. Óriási különbség, hogy amíg Czink nyerő állásból (4:2 az első szettben) önhibáján kívül volt kénytelen feladni a mérkőzést, addig Szávayék hiába voltak karnyújtásnyira az első játszma megnyerésétől (5:0), végül fel kellett adniuk a csatát, így a viadalt.

 

Pedig a magyar éljátékosnak jó esélye volt arra, hogy visszavágjon az argentin Gisella Dulkónak, akitől a múlt héten a hongkongki bemutató tornán, a Kontinensek Kupáján szenvedett háromjátszmás vereséget, de a sors máshogy döntött.

 

Szávay idei statisztikájában így a három egyesben elszenvedett vereség mellett elkönyvelhetjük az első párost is, igaz ezúttal nem az ellenfél volt jobb a magyar játékosnál. Hongkongban összeszedett betegsége megadásra késztette. Egy hete maradt arra Szávaynak, hogy egészségileg rendbejöjjön az Australian Open rajtjára.

 

Viszont a Szávayt a hobarti torna első fordulójában az egyesek versengésétől két játszmában búcsúztató brit Anne Keothavong sem bírta sokáig: a második fordulóban a francia Virginie Razzano állította megoldhatatlan feladat elé. A háromjátszmás mérkőzés második szettjében a francia 6:0-lal egyenlítette ki hátrányát.

Ami nem jön össze Szávaynak, duplán besikerül Czinknek. Nem elég, hogy a lengyel Urszula Radwanska ellen nyerő állásban volt, amely mindenképpen önbizalom növelő, mivel ellenfele feladta a találkozót, ki sem kellett igazából fáradnia.

 

És ha ez még nem lenne elég, a következő körben, már a negyeddöntőben nem az első helyen kiemelt olasz Flavia Penetta vár rá, mert a szlovák Magdalena Rybarikova búcsúztatta a torna papíron legnagyobb esélyesét.

 

Czink korábban még soha nem játszott a 20 éves szlovák kiválóság ellen, akit a legfrissebb WTA-világranglistán az 57. helyen jegyeznek, ami egyéni legjobbjának számít eddig.

 

Nem Penetta volt a nap egyetlen kiemeltként búcsúzója, hiszen nincs ott a nyolcban a kínai Zheng Jie (4.) és az ukrán Alona Bondarenko (7.) sem. Mivel a többi kiemelt – köztük Szávay – már az első fordulót sem „élte” túl, nincs is rangsorolt versenyző a negyeddöntőben, a jó formában lévő Czinknek régen adatott ekkora sansz egy kiugró szerepléshez.