Mauresmo megkönnyezte tornagyőzelmét

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 15. 18:36
A korábbi világelső Amélie Mauresmo kétéves szünet után ünnepelhetett ismét tornagyőzelmet, miután vasárnap 2 óra 38 perc alatt nyert a pekingi olimpiai bajnok Jelena Gyementyjeva ellen a 700 ezer dollár összdíjazású párizsi keménypályás tenisztorna döntőjében. A franciák klasszisa huszonötödik bajnoki címét ünnepelte egyesben.


PÁRIZS (700 EZER DOLLÁR), DÖNTŐ:
Mauresmo (francia, 8.)-Gyementyjeva (orosz, 3.) 7:6 (9-7), 2:6, 6:2

Mauresmo az elmúlt huszonnégy hónapban több sérüléssel is bajlódott, formája is alaposan visszaesett. Így hétfőn csak a 24. helyen állt a világranglistán, így kevesen számítottak arra, hogy hazai pályán végre ismét révbe ér.

Pedig így történt, nem is érdemtelenül. Már a korábbi mérkőzéseken is látszott, ismét a régi elszántságával űzi-hajtja ellenfeleit, a legjobb nyolc között mindössze két gémet bukott a top10-es Agnieszka Radwanska ellen, majd szombaton az elődöntőben a világelső Jelena Jankovicsnál is jobbnak bizonyult, háromszettes nagy csatában.

Vasárnap is tövig rághatták körmüket a szurkolók az izgalomtól, lévén Mauresmo rövidítés után szettelőnyhöz jutott, majd az oroszok szőkesége, Jelena Gyementyjeva 6:2-vel egalizált.
Úgy tűnt, elfáradt a francia teniszező, de nem így történt. Mauresmo új erőre kapott, ehhez hozzájárult a négyezres közönség bíztatása is. Hibákra késztette ellenfelét, kétszer is brékelt. Első meccslabdáját ugyan nem használta ki, de a következő már sikeres volt, így jogosan törhetett ki könnyekben.

Amélie Mauresmo 2001 és 2006 után nyert ismét a párizsi fedettpályás tornán.