Magyar lány a négy között Varsóban!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 20. 18:27
Folytatta menetelését Arn Gréta a lengyel fővárosban, ahol a hatodik kiemelt Alona Bondarenko is meghajolt előtte csütörtök délután. Jutalmul a döntőért játszhat pénteken a kínai Cseng Csie ellen. Pályafutása legnagyobb sikerének kapujában a magyar lány. Kapros Anikó az első kiemelt cseh Renata Vorácovát is legyőzte, így már csak egy mérkőzésre van a főtáblától a Roland Garros női egyesének selejtezőjében.


Arn a világranglista-28. ukrán Alona Bondarenkón is túlverekedte magát, szetthátrányból fordított esélyesebb riválisával szemben.

Nem akármilyen szárnyalásba kezdett Varsóban, csak ezen a tornán 15 ezer dollárral többet keresett, mint eddig idén összesen. Ha nem jut be a fináléba, abban az esetben is bérelt helye lesz a top 150-ben, tehát több, mint ötven helyet előreléphet a ranglistán.

A 31 éves teniszezőnő sokadvirágzását éli, nyolc évvel ezelőtt jutott a legmagasabbra a WTA-rangsorban (81.), egy Grand Prix-győzelme van, azt 2007-ben, Estorilban érte el.

Már "csak" a kínai Nagy Falon kell túljutnia, az elődöntőben Cseng Csie, egy esetleges fináléban a papírforma szerint Li Na várna rá.

POLSAT WARSAW OPEN
WTA-TORNA, VARSÓ, 600 EZER DOLLÁR, SALAK
Női egyes, negyeddöntő
Arn-A. Bondarenko (ukrán, 6.) 5:7, 6:4, 6:4
ROLAND GARROS NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Kapros–Vorácová (cseh, 1.) 6:7, 7:5, 6:2