Legjobbjaink lemondták a válogatottságot

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 6. 14:52
Rendkívül fiatal és tartalékos lesz a magyar női teniszválogatott a Fed-kupa februári portugáliai tornáján, az Euro-afrikai zóna I. csoportjában. Czink Melinda és Szávay Ágnes ugyanis nem vállalta a szereplést, így top50-es játékosaink távollétében Kapros Anikót, Jani Rékát, Babos Timeát és Susányi Zsófiát nevezte a magyar szövetség.


A két éljátékos közül Czink Melinda egy korábbi sérelemre és a versenyprogram zsúfoltságára hivatkozva mondott nemet, Szávay Ági pedig úgy gondolta, Czink nélkül nincs értelme az ő szereplésének sem.

A két éljátékos távolmaradása azért is sajnálatos, mert velük a csapat a feljutásért kűzdhetne, ráadásul az olimpiai indulásnak is feltétele a Fed-kupa szereplés (igaz ennek a következő két évben még eleget tehetnek a lányok, ha egyáltalán ott szeretnének lenni Londonban, 2012-ben). 

A benevezett négyesből csak Kapros Anikó rendelkezik jelentősebb Fed-kupa tapasztalattal, de 2003 óta nem szerepelhetett a válogatottban. Susányi tavaly Észtországban mutatkozott be a felnőtt csapatban (0:1), Babos és Jani a debütálásra vár.