Közel a címvédéshez az olasz csapat

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 7. 10:46
Nem borult a papírforma, a tavalyi győztes olasz női teniszválogatott a nyitó napon mindössze tizennégy gémet veszített az Egyesült Államok vendégeként a Fed-kupa döntőjében. Így az itáliaiaknak vasárnap már csak egy találkozót kell nyerniük ahhoz, hogy 2006 és 2009 ismét magasba emeljék a trófeát.


 

A döntőt San Diego rendezi, de lehetne a találkozó a világ bármelyik másik városában, sehol sem lenne esélye az amerikaiaknak. Nem elég, hogy a Williams-nővérek sérülés miatt nem szerepelhetnek, a végső összeállítás így is elég bizarr...A szombaton szereplő Bethanie Mattek-Sands ugyan harmadik az amerikai teniszezőnők rangsorában, de mindössze 58. a WTA-nál. Az első napon kezdő Coco Vandeweghe pedig hazájában is csak nyolcadik, a világranglistán pedig a 114. pozíciót mondhatja magáénak...

A túloldalon ezzel szemben a Roland Garros-győztes Francesca Schiavone (7.) és a szépséges Flavio Pennetta (23.) lépett pályára. Ehhez képest az is szép teljesítmény volt Mattektól, hogy első szettet csak rövidítésben bukta el Pennettával szemben.

FED-KUPA-DÖNTŐ, 1. NAP:
San Diego: Egyesült Államok-Olaszország 0-2
Vandeweghe-Schiavone 2:6, 4:6
Mattek-Pennetta 6:7, 2:6