Kilencedszer is Jankovics volt a nyerő

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 2. 19:11
Egyoldalú mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé a hétfőtől ismét a világranglista élén álló Jelena Jankovics Stuttgartban a 650 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán Alona Bondarenko ellen. A második helyen kiemelt szerb játékos győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben és kilencedik találkozójukon is veretlen maradt ukrán ellenfelével szemben.


Serena Williams meglepő szerdai vereségét követően eldőlt, ismét Jelena Jankovics áll a női világranglista élére hétfőtől. A szerb kapott az alkalmon és a múlt héten Pekingben aratott diadalát követően Stuttgartban is jó formában teniszezik.

 

Első találkozóján az az Alona Bondarenko volt az ellenfele, akitől korábbi nyolc mérkőzésén még soha nem szenvedett vereséget, sőt szettet is csak egyszer, még első összecsapásukon veszített.

 

Minden a második kiemelt sikerét igérte és az első pillanattól látszott, ismét érvényesül a papírforma. A ranglista 34. helyén álló ukrán bajlódott adogatásaival, amelyet szabályosan terrorizált ellenfele. Az első szettben nyolc bréklabdája volt a szerbnek, ebből hármat értékesített, így nem volt kétséges a nyitójátszma kimenetele.

 

Ha lehet a második felvonás még egyoldalúbbra sikerült, a közönség ugyan szurkolt az ukránnak, ám Bondarenko megszorongatni sem tudta ellenfelét. Gémet sem tudott nyerni, Jankovics alig több mint egy óra alatt bejutott a negyeddöntőbe.

 

A szerb ezzel már 56-16-os mutatóval rendelkezik az idei esztendőben, a mezőnyben messze a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja. Grand Slam-tornán sikert ugyan még nem aratott, ám hétfőtől ismét felülhet a ranglista trónjára.

 

Jankovicsra addig azonban még egy mérkőzés biztosan vár, a Zvonarjova elleni negyeddöntő, ahol természetesen esélyesként lép pályára és ha így folytatja, két hét alatt második tornagyőzelmét biztosíthatja be Stuttgartban vasárnap.

 

TENISZ, STUTTGART, 650 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, NYOLCADDÖNTŐ:
Jankovics (szerb, 2.) – A. Bondarenko (ukrán) 6:2, 6:0
V. Williams (amerikai, 6.) – K. Bondarenko (ukrán) 6:4, 6:2
Szafina (oroz, 3.) – Pironkova (bolgár) 6:1, 7:6 (8-6)
Zvonarjova (orosz, 7.) – Bartoli (francia) 6:2, 6:0
Petrova (orosz) – Schnyder (svájci) 6:4, 6:1