Kiesett a címvédő Wimbledonban!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 27. 16:09
Hat találkozó már befejeződött hétfőn Wimbledonban: valamennyi találkozón az esélyesebb teniszező nyert és jutott a negyeddöntőbe. Ünnepelhetett a korábbi világelső Marija Sarapova, valamint Viktorija Azarenka és Sabine Lisicki. A férfiaknál az ausztrál csodagyerek Bernard Tomic ismét remekelt, Robin Söderling után a szebb napokat is megélt Xavier Malisse ellen sem veszített szettet. A délutáni program nagy meglepetésére várni kellett, de végül kiderült, az egyesben négyszer bajnok Serena Williams idén korán csomagolhat. Az amerikai sztár ugyan négy meccslabdát hárított, de végül két szettben kikapott Marion Bartolitól!


 


ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON) GRAND SLAM, FŰ, 9 781 631 DOLLÁR, NYOLCADDÖNTŐ:
Női egyes:
Bartoli (francia, 9.)-S. Williams (amerikai, 7.) 6:3, 7:6 (8-6)
Sarapova (orosz, 5.)-Peng (kínai, 20.) 6:4, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 4.)-Petrova (orosz) 6:2, 6:2
Lisicki (német)-Cetkovska (cseh)  7:6 (3), 6:1
Kvitova (cseh, 8.)-Wickmayer (belga, 19.) 6:0, 6:2
Férfi egyes:
Tomic (ausztrál)-Malisse (belga) 6:1, 7:5, 6:4
Murray (brit, 4.)-Gasquet (francia, 17.) 7:6 (3), 6:3, 6:2

Egészen a második szett hajrájáig úgy tűnt, Bartoli viszonylag könnyedén kerül a nyolc közé. A továbbjutásért adogatott, háromszor meccslabdája volt, de Serena Williams valamennyit hárította, sőt a rövidítést is kiharcolta. Itt is ide-oda került az előny, de a francia végül pontosabb volt.

A korábbi világelső búcsújánal azért figyelembe kell venni, hogy 2010-es wimbledoni sikere után közel egy évet hagyott ki sérülés és súlyos betegség miatt.

A korábbi világelső Marija Sarapova még nincs újra a csúcson, de már nagy lendülettel támadja. Az orosz szépség a Roland Garros után Wimbledonban is egyértelmű sikerrel került a legjobb nyolc közé és a folytatásban sem esélytelen. A jelenlegi WTA-1. Caroline Wozniacki ugyanis egyáltalán nem teniszezik ellenállhatatlanul a füves pályás Grand Slam-versenyen, a szlovák Dominika Cibulkova képességei pedig nincsenek egy súlycsoportban Sarapova tudásával.

Az orosz klasszis hétfőn azt a kínai Penget búcsúztatta,. Aki az előző körben véget vetett Czink Melinda menetelésének. Az ázsiai játékos ezúttal is keményen küzdött, de meg kellett hajolnia a jóval nagyobb tudás előtt. Sarapova 2004-ben wimbledoni bajnok volt, de 2006 után először került a negyeddöntőbe.

A negyedik helyen kiemelt Viktorija Azarenka borzasztóan kezdett a néhány éve a közvetlen elitet is megszorongató Nagyja Petrova ellen, 0.2-ről kellett visszakapaszkodnia. A szőke szépség meglepően könnyen fordított, a pocsék start után mindössze két gémet bukott. Fehéroroszország büszkesége – Szávay Ágnes korábbi nagy ellenfele … - 2009 után került ismét a nyolc közé.

Bernard Tomic Tomic mindössze 158. a ranglistán, de képessége és mostani formája sokkal jobb helyre teszi. Az biztos, hogy Wimbledon után sokkal előrébb találjuk majd a nevét, és ki tudja, hol a vége? Malisse ellen elsöprően kezdett az ausztrál, majd akkor sem remegett meg, amikor a sokkal tapasztaltabb belga jobban ráérzett a ritmusra.