Jankovics folytatta moszkvai menetelését

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 10. 17:16
Megijedt a nagy lehetőségtől az olasz Flavia Pennetta a világelső Jelena Jankovics ellen, a szerb klasszis végül két szettben diadalmaskodott az 1,34 millió dollár összdíjazású moszkvai női tenisztorna péntek délutáni negyeddöntőjében. A címvédő Jelena Gyementyjeva orosz házi meccsen, három szettben győzte le Nagyja Petrovát, míg a szintén orosz Vera Zvonarjova a szlovák Dominika Cibulkovát búcsúztatta.


A szerb világelső Jelena Jankovics újabb lépést tett ahhoz, hogy sorozatban harmadik tornagyőzelmét ünnepelhesse, két játszmában ejtette ki az olaszok üdvöskéjét, Flavia Pennettát.

 

A 26 éves itáliai az első felvonásban szettrövidítésre kényszerítette nevesebb ellenfelét, sőt, a tie breakben 3-0-ra is vezetett. Aztán egy kettőshiba miatt kiesett a ritmusból, és alulmaradt. A második szettben is meglephette volna Jankovicsot, de 3:2-es vezetésnél egy őrült gémben, 12 egyenlő állás után vesztett, a végére pedig elfogyott az ereje.

 

Jankovics azzal az orosz Gyementyjevával meccsel a döntőbe jutásért, aki honfitársát Nagyja Petrovát három szettes csatában, több elszalasztott lehetőséget követően tudta csak legyőzni.

 

Bár az első szettben Petrova már brékelőnnyel vezetett ellene, ám a wimbledoni elődöntős három játékot zsinórban nyert és szettelőnyre tett szert.

 

A második játszmában úgy tűnt, eldől a mérkőzés, hiszen Gyementyjeva elhúzott 4-1-re, de Petrova koncentráltan játszva megfordította a szettet. Következhetett a mindent eldöntő játszma, ahol mindketten magabiztosan adogattak, így tie break-ben ért véget a meccs. Végül Gyementyjeva örülhetett, aki harmadik mérkőzéslabdáját értékesítve megnyerte a mérkőzést.

 

A hetedik helyen kiemelt Vera Zvonarjova valamivel könnyebben, két szettben győzte le a szlovák Dominika Cibulkovát. Az első szett 10. játékában öt bréklabdát is hárított az orosz lány, és ez döntőnek bizonyult. A második játszma elején mindkét teniszezőnő elvette egyszer-egyszer a másik adogatását, ám ezután Zvonarjova pontosabban játszott és megszerezte a győzelmet. Az esélyesebb orosz öt negyeddöntőbeli búcsú után tehát végre elődöntőbe jutott szülővárosa tornáján.

Két szoros szettben maradt alul az orosz Kuznyecova, honfitársa, Dinara Szafinával szemben, így nem jutott a legjobb négy közé.

MOSZKVA, 1,34 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA
NEGYEDDÖNTŐ
Jankovics (szerb, 1.)-Pennetta 7:6 (8-6), 6:3
Gyementyjeva (orosz, 3.)-Petrova (orosz) 6:4, 4:6, 7:6 (8-6)
Zvonarjova (orosz, 7.)-Cibulkova (szlovák) 7:5, 6:4
Kuznyecova (orosz, 5.)-Szafina (orosz, 2.) 4:6. 5:7

Az elődöntők párosításai:

Jankovic - Gyementyjeva

Szafina - Zvonarjova