Ismét legyőzték a szőke világelsőt

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 5. 14:44
Lassan rémálmai lesznek Julia Görgestől a világelső Caroline Wozniackinak! Másfél héttel ezelőtt a stuttgarti verseny döntőjében a német játékos 7:6, 6:3-ra győzte le a szőke szépséget, most pedig Madridban keserítette meg az életét. A német hölgy ezúttal három szettben nyert a 4,5 millió dollár összdíjazású tornán, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.


 

Reuters
Caroline Wozniacki korán búcsúzott Madridban Fotó: Reuters


Tavaly még a lengyel származású dán klasszis volt a jobb, az Australian Openen 6:3, 6:1-re, majd Koppenhágában a negyeddöntőben 3:6, 6:0, 7:6 lett a végeredmény. Talán az utóbbi csata szorosságából meríthetett erőt és önbizalmat Stuttgartra a német teniszező, aki saját közönsége előtt lepte meg először Wozniackit.

A világelső gyorsan esélyt és mérkőzést „kapott” a visszavágásra, de a spanyol fővárosban sem alakult a kedve szerint a találkozó. A világranglista 27. helyén állú Görges ugyanis csak a második szettben „aludt el”, a nyitó felvonás 6:4-es megnyerése után 6:1-re bukott. Wozniacki talán elhitte, hogy most már sínen van, de csalatkoznia kellett.

Julia kisasszony ugyanis a döntő felvonásra ismét összekapta magát, 6:3-ra diadalmaskodott és most már okkal reménykedhet abban, megismételheti stuttgarti sikerét.

Madridban egyébként nem megy jól a legnagyobb esélyeseknek, lévén Wozniacki előtt már a 2. helyen kiemelt Vera Zvonarjova is búcsúzott.

A NYOLCADDÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI, EREDMÉNYEI:
Görges (német)-Wozniacki (dán, 1.) 6:4, 1:6, 6:3
Cibulková (szlovák)-Sarapova (orosz, 8.) 7:5, 6:4
Kvitová (cseh, 16.)-Zvonarjova (orosz, 2.) 6:1, 6:4
Pavljucsenkova (orosz)-Stosur (ausztrál, 5.)
Azarenka (fehérorosz, 4.)-Parra Santonja (spanyol)
Gajdosová (ausztrál)-Safárová (cseh)
Li Na (kínai, 6.)-Vinci (olasz)
Mattek (amerikai)-Schiavone (olasz, 3.)