Ismét cseh döntős Wimbledonban!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 30. 16:08
Cseh játékos jutott először döntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon, a 21 éves, balkezes Petra Kvitova tavaly kikapott a verseny ugyanezen szakaszában Serena Williamstől, most három szettben győzött a fehérorosz Viktorija Azarenkával szemben. A nyolcadik kiemelt teniszezőnő döntőbeli ellenfele Marija Sarapova lesz.


Tavaly Tomás Berdych csinálta meg ezt a bravúrt férfi egyesben, a döntőben már nem volt esélye, Rafa Nadal állt a háló túloldalán. Kvitonávak biztosan több lesz, még akkor is, ha Sarapova sikerére bizonyára többen fogadnának. Ha nyer a Morva-vidéki lány, akkor 1998 után hirdetnek ismét cseh győztest az All England Clubban. Annak idején Jana Novotná diadalmaskodott.

A fehérorosz lány papíron esélyesebbnek tűnt, kevesen gondolnák, hogy csak az első GS-elődöntőjét játszotta. Összesen egyszer, a második szettben tudott brékelni, amikor sok hiba csúszott Kvitova játékába, egyébként nem nagyon tudott mit kezdeni a cseh lány lórúgásszerű alapvonal-ütéseivel.

"Nem is tudom, mit mondjak, annyira boldog vagyok. Nagyszerűen kezdtem, a szerván múlt minden, elégedett vagyok azzal, amit a harmadik szettben mutattam. Egyelőre még nem a döntőn jár az eszem" - nyilatkozta a győztes.

deniksport.cz
"Ott van! Kvitova döntős Wimbledonban!" Fotó: deniksport.cz

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hét évet várt erre Sarapova
Sarapova-Kvitova mérkőzést rendeznek a 125. angol nyílt teniszbajnokság női egyesének szombati döntőjében. Az orosz sztár két szettben, 6:4, 6:3-ra nyert a 21 éves Sabine Lisicki ellen, aki Steffi Graf 1999-es sikere után...
Tovább a teljes cikkhez »