Igor Andrejev megszédült a tangóban

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 19. 18:44
David Nalbandian 7:6 (7-5), 6:2, 6:4-re verte Igor Andrejevet a Davis-kupa elődöntőjében, így egy mérkőzés után Argentína került lépéselőnybe Oroszországgal szemben. A játék képe alapján megérdemelt győzelmet aratott a hazaiak játékosa, és a nyögvenyelős első szett után magabiztosan, három kihasznált bréklehetőséggel segítette csapatát vezetéshez.


 

DAVIS-KUPA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
Nalbandian (argentin)-Andrejev (orosz) 7:6 (7-5), 6:2, 6:4

 

Az argentin-orosz párharc első felvonását David Nalbandian és Igor Andrejev vívta meg egymással Buenos Airesben, a Parque Roca Stadionban. A papírforma sima hazai győzelmet vetített előre, és előzetesen a legtöbben csak azt tartották kérdésesnek, hány szett dönt a córdobai teniszező javára.

Az első játszmában a vártnál jobban megszenvedett az argentin játékos, és csak tie breakben tudta felülmúlni orosz ellenfelét. A rövidítés 7-5-ös megnyerése után azonban némileg fellélegezhetett, és a folytatásban ellentmondást nem tűrő játékkal hozta a találkozót.

A második szettben bár a játék képe alapján nem volt szembetűnő a kettejük közti különbség, Nalbandian kétszer is el tudta venni Andrejev adogatójátékát, így 2-0-ra ellépett orosz ellenlábasától.

A harmadik felvonás fej-fej melletti küzdelmet hozott, és az olykor szemre is tetszetős megoldásokkal tarkított labdamenetek hol az egyik, hol a másik fél szekerét tolták előre. Az orosz egyetlen szervagémjében tűnt bizonytalannak, ám a vér szagát megérezve Nalbandian azonnal lecsapott, és 6:4-gyel behúzta a győzelmet jelentő játszmát.