Harmadszorra is Federer-Roddick döntő

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 3. 19:45
Az ötszörös wimbledoni bajnok Roger Federer sorozatban hetedik döntőjére készülhet az All England Clubban, miután a pénteki első elődöntőben kettő óra két perc alatt magabiztosan, 7:6, 7:5, 6:3-ra nyert a német Tommy Haas ellen. Sikerével a svájci egyetlen győzelemre van hatodik wimbledoni bajnoki címétől, és attól, hogy visszafoglalja a trónt Rafael Nadaltól. Ehhez azonban le kell győznie a fináléban Andy Roddickot, aki négy szettben verte Andy Murrayt a négy között.


WIMBLEDON, FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Federer (svájci, 2.)-Haas (német, 24.) 7:6 (7-3), 7:5, 6:3
Roddick (amerikai, 6.)-Murray (brit, 3.) 6:4, 4:6, 7:6 (9-7), 7:6 (7-5)

Az elődöntőig menetelő Tommy Haas jól tartotta magát a füves borítás királya, Roger Federer ellen, és noha szerváira nem lehet panasz, végül nyert szett nélkül battyogott le a pályáról a svájci ellen.

Márpedig amennyiben Federer a vasárnapi döntőben is diadalmaskodik, visszaszerzi Rafael Nadaltól a világelsőséget, ennyire azonban még nem szaladna előre.

„Nagyon kemény meccset játszottam Tommyval, és kiváló adogatásaival sokszor zavarba hozott. Csak nagysokára tudtam elvenni a szervajátékát, de mivel szerencsére én is hoztam a sajátjaimat, nem kerültem galibába” – sóhajtott fel a bázeli ikon.

Federer sorozatban hetedik wimbledoni döntőjébe játszhatja, és bár rekordok sorozatát döntögeti meg az elmúlt hetekben, nem ér rá elmélkedni azon, melyik is számára a legkedvesebb.

„Huszadik alkalommal jutottam Grand Slam-döntőben, ez valami egészen kivételes érzés, de a csúcsbeállítások- és döntések között nem tudok rangsorolni. Nyugodtan készülök a mostani fináléra, egyszerűen nincs miért izgulnom” – mondta a láthatóan felszabadult egykori (és leendő?) világelső a meccset követő sajtótájékoztatón.

Elődöntőbeli ellenfele, Tommy Haas szerint nem rajta múlott, hogy csak megszorongatni tudta Federert, ha ugyanis a svájci elemében van, ember nincs, aki képes lenne legyőzni.

„Boldog vagyok, mert nem hiszem, hogy tudtam volna jobban játszani. Jó hatásfokkal adogattam, erőszakosan teniszeztem, szép labdameneteket nyertem meg, de tudomásul kell vennem: ellene ez sem elég.”

Federer az Andyk csatájának győztesével, Murrayvel vagy Roddickkal találkozik a vasárnapi döntőben.

A történelem ismétli önmagát
Andy Roddick négy szettben megverte a hazaiak üdvöskéjét, Andy Murrayt, így megismétlődik a 2004-es és a 2005-ös döntő, az amerikai és Roger Federer főszereplésével. A fantasztikusan szerváló Roddick szép lassan felőrülte ellenfelét, aki nem bírta el a rá nehezedő nyomást, és a kritikus pillanatokban megremegett a keze. A hatodik kiemelt ami útja nem volt túlságosan rögös az elődöntőig (Chardy, Kunyicin, Melzer, Berdych és Hewitt testén keresztül), de ott bizonyította; egy igazán acélos teniszező ellen sincsen félnivalója.