Haas összeroppant, Federer 0-2-ről nyert

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 1. 15:49
A korábbi világelső, Párizsban háromszor döntős Roger Federer nagy csatában, 0-2-ről fordított Tommy Haas ellen a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A svájci zseni a harmadik szett hajrájában, 4:4-nél törte meg riválisa ellenállását, utána mindössze két gémet veszített.


 

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS 2009) – GRAND SLAM-TORNA, PÁRIZS, SALAK, 16.1 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS
Federer (svájci, 2.)-Haas (német) 6:7 (4-7), 5:7, 6:4, 6:0, 6:2

A 31 éves Haas az évezred elején még a közvetlen élmezőnyhöz tartozott, ezt jól mutatja, hogy 2002-ben még a második helyen állt a világranglistán. Azóta sérülések és egyéb okok miatt alaposan visszacsúszott, most a 63., de mindenki tudta, ha jó napot fog ki, akkor még Federer életét is megkeserítheti.

Így is történt, sőt nyugodtan mondhatjuk, a német teniszező akár le is győzhette volna a korábbi világelsőt. Az első és a második szettben ugyanis döcögött a svájci zseni gépezete, sőt 0-2 után  már kevesen fogadtak volna a győzelmére. Ment előre Federer, de sokat rontott, szinte tálcán kínálta az esélyt Haasnak. A német azonban a harmadik felvonás hajrájában, 4:4-nél egy könnyű röptével elbukta adogatását, ezzel megpecsételve saját sorsát.

A háromszoros Roland Garros-döntős ugyanis megérezte, továbbjuthat, ha egyet emel játéka ritmusán és színvonalán. Federert pedig nyilván ösztönzi, hogy vasárnap kiesett a négyszeres bajnok Rafael Nadal. A svájci klasszis már nem is engedte vissza a meccsbe az egyre idegesebb Haast, végül magabiztosan fordított.

$$jatekos$$